25.5 C
Pals
Divendres, 17 setembre 2021
- Publicitat -

L’Ajuntament de Pals adjudica la cinquena fase de les obres de restauració de la Torre de les Hores

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Els treballs compten amb la col·laboració de la Diputació de Girona i tindran una durada aproximada de tres mesos. Un cop finalitzat el projecte, que actualment es troba en la seva fase final, l’objectiu del consistori és obrir al públic aquest monument tan característic de la vila.

Les accions enfocades a la preservació i conservació dels monuments, dels jaciments i dels llocs d’interès cultural del municipi, així com les orientades a la seva comprensió, són un vehicle d’aproximació al passat de la història de Pals i un valuós instrument per vertebrar el futur. A més del seu valor d’actiu cultural, el patrimoni contribueix a reforçar la identitat i la memòria de la vila i fomenta, alhora, el seu desenvolupament econòmic i social. Per tot plegat, la Regidoria d’Urbanisme està duent a terme des de l’any 2012 un ambiciós projecte de restauració de l’edifici més característic i simbòlic del poble, la Torre de les Hores, amb l’objectiu de recuperar-ne l’aspecte original d’obrir-lo a la ciutadania.

El pla, que està dividit en diferents fases, es troba actualment en la seva recta final. Un cop feta la restauració tant a l’interior com a l’exterior del monument, els treballs es centraran ara en l’adequació dels accessos. La cinquena fase anirà a càrrec de l’empresa PAGÈS-GOU S.L., a qui l’Ajuntament ha adjudicat les obres amb un pressupost de 35.000,76€. Els treballs està previst que tinguin una durada aproximada de tres mesos i compten amb el suport de Diputació de Girona, a qui l’Ajuntament agraeix la seva estreta col·laboració en aquest projecte. Maite Servià, regidora d’Urbanisme, assegura que “la Torre de les Hores és l’emblema del nostre municipi. Per això, el nostre objectiu és convertir-la en un espai de referència i en un nou atractiu turístic. Volem difondre’n la història i fer-la accessible per a tothom”.

El projecte de restauració de la Torre de les Hores, que actualment està tancada al públic, ha implicat la rehabilitació total de l’edifici per tal de recuperar-ne l’aspecte original i garantir la seguretat de tots els visitants. El monument formava part de l’antic castell de Pals, construït al s. IX, i té una altura de 15 metres. Un cop restaurada, des de la part superior, els visitants podran gaudir de les vistes excepcionals de la plana de l’Empordà, amb les muntanyes del Montgrí a l’horitzó.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Iniciades les obres per reconstruir un carrer que es va empassar un camió a Torroella

Es tracta del carrer Fàtima, amb pressupost de 500.000 euros i una durada de sis mesos.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -