9.7 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

L’alcalde Jordi Cordón planteja al Supermatí una consulta sobre el correbou de Torroella

El ple de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va votar ahir una moció per declarar el municipi “lliure de correbous“. L’alcalde Jordi Cordón, així com el grup de Convergència, va votar-hi en contra. En una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital de l’Empordà amb Miquel Curanta, l’alcalde planteja celebrar una consulta al municipi per decidir el futur del correbou i de la resta d’activitats d’oci amb animals.

El procés participatiu hauria de ser, per Cordón, el resultat d’un debat “ampli” que no es reduís en una elecció sobre “vaquetes, sí; vaquetes, no”. Segons l’alcalde, la consulta hauria d’incloure preguntes “clares, concises” per “no crear cap mena de dubte a la ciutadania”. Altres formacions, com la plataforma ciutadana Coet, ja reclamaven una consulta.

Cordón retreu a la coordinadora de les comarques gironines del Partit Animalista, que presentava la moció, el fet que “desconegui” el correbou. L’alcalde de Torroella defensa que hi ha un “ampli respecte” cap a aquest animal, que rep “un seguiment i un control per tot el seu benestar”. Preguntat sobre el fet que ERC, els seus socis de govern, hagin votat a favor de la moció, Cordón afirma que aquesta discrepància no hauria d’afectar l’estabilitat del govern.

ple torroella correbou

Acord per la platja dels gossos de l’Estartit

Ahir també es va aprovar, aquest cas per unanimitat, una moció presentada per l’oposició en defensa d’un espai per a gossos a la platja de l’Estartit. Aquest espai per a mascotes s’havia eliminat perquè ocupava part de la reserva natural del Montgrí. L’alcalde de Torroella, Jordi Cordón, afirma que es reunirà amb representants del parc natural, de l’EMD de l’Estartit i entitats turístiques per buscar una solució. Narcís Coll, president del parc natural, havia proposat alternatives al Supermatí, encara que fos en trams urbans de la platja.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios