22.7 C
Pals
Divendres, 1 juliol 2022
- Publicitat -

L’Arxiu de Torroella incorpora el fons de l’arquitecte municipal del segle XX

L’Ajuntament destaca que és un material “molt interessant per conèixer l'evolució urbana tant de Torroella de Montgrí com de l'Estarit”

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha incorporat part del fons documental de l’arquitecte Joan Baca, que va exercir les funcions d’arquitecte municipal durant prop de 50 anys, entre els anys 30 i finals dels 70 del segle passat.

Va ser el responsable dels principals documents de planejament de l’època, que els elaborava externament per encàrrec de l’Ajuntament.

Tot i que molts expedients municipals ja incorporen còpies d’alguns d’aquests plànols, “el seu valor rau en el fet que es tracta dels originals vegetals i contravegetals”, tal com ha explicat l’Ajuntament en un comunicat.

El Ple municipal va aprovar-ne la cessió el mes de febrer i el fons ja pot ser consultat a l’arxiu, després que hagi estat inventariat i classificat per l’arxiver municipal.

El material data dels anys 50 fins al 1976.

Anna Maria Mercader, regidora de Cultura i de l’Arxiu Municipal, destaca que és un material “molt interessant per conèixer l’evolució urbana tant de Torroella de Montgrí com de l’Estarit”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Neus Mar, abans de la Cantada d’Havaneres de Calella: “Sento emoció, il·lusió i responsabilitat”

Una de les artistes que pujarà aquest dissabte a l’escenari de la 55ena Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell és Neus Mar. La cantant palafrugellenca ens va explicar ahir al Supermatí que és la quarta vegada que cantarà a les Havaneres i que sent il·lusió i emoció però també responsabilitat.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -