16.4 C
Pals
Dissabte, 21 maig 2022
- Publicitat -

L’Arxiu Municipal de Begur incorpora més d’un miler de plaques de vidre realitzades per Salvador Raurich i Lluís Pericot

Els hereus han signat la donació dels fons personals de Salvador Raurich i Lluís Pericot al Consell Comarcal del Baix Empordà.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El passat 13 de gener els hereus de Salvador Raurich i de Lluís Pericot, els germans Josep Maria, Lluís, Teresa i Montserrat Fullola Pericot (besnets i nets respectivament), van signar la donació de dos conjunts de plaques de vidre al Consell Comarcal del Baix Empordà.

El fons de Salvador Raurich és un conjunt de 45 plaques de vidre datades entre 1906 i 1910. Es tracta fonamentalment d’imatges de Begur, algunes de Barcelona i retrats familiars.

El fons de Lluís Pericot és un conjunt de 1.014 plaques de vidre datades entre 1922 i 1965. Són principalment imatges familiars a Begur i l’Estartit, paisatges de diferents indrets on van fer viatges i excursions (Mallorca, Andorra, Montsant…) i alguna de les excavacions al castell de Begur.

Les fotografies van ingressar a l’ACBE el dia 3 de febrer. Ara es procedirà a la instal·lació de les plaques en material de conservació, a la seva digitalització i la descripció, per tal de poder posar les imatges al servei dels investigadors i de la ciutadania.

Per altra part, la part donant ha volgut de forma expressa que els arxius municipals de Begur (en ambdós casos) i de Torroella de Montgrí per al fons de Lluís Pericot, disposin d’una còpia digitalitzada dels fons.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Projecten un segon parc eòlic marí de 500 MW al golf de Roses

La promotora és una filial d'Iberdrola i es troba en tràmit de consulta pública d'avaluacions ambientals
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -