23.6 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

L’atur al Baix Empordà puja en quatre persones i té 7.857 aturats

La taxa és del 12,29%, Palafrugell és el municipi amb el nombre absolut de més aturats (1.498) i Sant Feliu de Guíxols és el que té la taxa més superior (13,89%)

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’atur al Baix Empordà ha crescut en quatre persones el mes de maig. D’aquesta manera, el total d’aturats i aturades a la comarca és de 7.857 persones, el que representa una taxa del 12,29%.

Per municipis, el que té un major nombre de persones que busquen feina és Palafrugell en termes absoluts (1.498), mentre que el que presenta una major taxa és Sant Feliu de Guíxols (13,89%). D’aquesta forma, totes les poblacions baixempordaneses estan per sota del 14%.

D’altra banda, el poble amb menys taxa d’atur és Ultramort (2,17%). També repeteix com a municipi amb menys nombre absolut d’aturats (5).

La capital de la comarca, la Bisbal d’Empordà, és la localitat on la diferència respecte al seu atur del mes d’abril és superior: ha registrat 19 aturats més que fa 31 dies. Els segueix Castell-Platja d’Aro (9) i Calonge i Sant Antoni (8).

Dels 36 municipis del Baix Empordà, son 19 els pobles que han tingut un increment de l’atur. En canvi, son vuit els que s’han mantingut amb la mateixa xifra respecte a l’abril, en tant que 9 han presentat un descens dels desocupats que tenien. Aquesta caiguda de l’atur ha estat més pronunciada a Palamós, on 27 persones que abans estaven apuntades a l’atur han trobat feina. Els altres dos descensos més importants s’han donat a Sant Feliu de Guíxols (19) i a Vall-llobrega (7).

Finalment, en comparació amb el mes de maig de l’any anterior, el balanç és de 2.207 persones aturades més, mentre que la variació percentual és un 0,48% superior.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Cinema i sèries, amb Ignasi Arbat – 10 agost 2022

La nova pel·lícula de Brad Pitt "Bullet train" ha estat una de les produccions que l'Ignasi ens ha comentat...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -