13 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

L’EMD de l’Estartit denuncia l’Ajuntament de Torroella a la fiscalia

L'EMD de l'Estartit ho ha fet públic en un comunicat enviat als mitjans, aquesta tarda

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l’Estartit ha presentat una denúncia a la Fiscalia en Cap de l’Audiència Provincial de Girona perquè investigui una possible malversació de fons públics per part de l’Ajuntament de Torroella. Això es produeix després de la publicació la setmana passada d’un informe de la Universitat Rovira i Virgili encarregat per la Diputació de Girona, que analitza l’aplicació dels criteris econòmics que determinen l’import a transferir del pressupost del 2022 de Torroella a l’EMD.

Segons l’informe presentat per l’EMD, la diferència en les xifres econòmiques es deu a un incompliment de l’Ajuntament de Torroella el 2015. Aquest any, l’Ajuntament hauria d’haver fet una transferència d’1.907.580,51 euros, però en va fer només 206.486,36 euros i va assumir el cost total de les despeses de personal de l’EMD. Això va provocar que la transferència total fos només de 626.486,36 euros, és a dir, 1.281.094,15 euros menys del que correspondria. L’EMD va haver de reduir costos fins a coincidir amb la transferència feta per Torroella.

Francesc Ferrer és el President de l’EMD

El sistema de finançament de l’EMD es basa en la despesa, però, a partir d’aquell moment, la despesa de l’EMD va ser molt inferior a la prevista a la Memòria de creació, ja que havia de gastar menys durant el primer exercici. Tot i així, l’Ajuntament de Torroella va seguir pagant molt per sota de la xifra real, ja que l’EMD es va ajustar a unes despeses molt per sota de les necessitats reals.

L’informe de l’Interventor de l’EMD assegura que aquesta manera de procedir és antijurídica, ja que les competències de l’EMD no s’han reduït respecte del 2015, sinó que han augmentat, i el cost de prestació dels serveis públics tampoc ha disminuït. A més, l’informe posa en dubte la proposta de la Diputació de Girona, ja que no respecta el principi de pressupost brut ni té en compte altres factors importants.

L’EMD ha denunciat aquesta situació a la Fiscalia, que ha de determinar si s’ha comès un delicte de malversació. A més, l’Interventor ha assenyalat com a presumptes responsables les persones que ostenten els càrrecs d’Interventor, Alcalde-President, 1r Tinent d’Alcalde i Regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Torroella.

Informe Dictamen URV signat

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mor Lluís Molinas, periodista i activista cultural de Palafrugell

Ha mort Lluís Molinas, figura clau de la cultura a Palafrugell i impulsor del teatre amateur. El funeral serà aquest dissabte a les 12 h a l'església de Palafrugell. Molinas va ser escriptor, periodista, editor i col·leccionista. La seva última aparició pública va ser a l'abril, a la Fundació Josep Pla, on va parlar sobre la preservació del llibre “El Peix Fregit”.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -