13.1 C
Pals
Divendres, 1 desembre 2023
- Publicitat -

L’EMD de l’Estartit paralitza els contenciosos amb l’Ajuntament durant els primers mesos de mandat

A més, s'ha posat en ordre la carpeta econòmica i s'ha fet la inauguració de la Biblioteca Mar de llibres

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’equip de govern de l’Entitat Municipal Descentralitzada de l’Estartit ha fet un balanç positiu de les primeres accions empreses al capdavant de la institució. S’ha posat ordre a la carpeta econòmica i s’ha restablert la “normalitat institucional” en relació amb l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. Cal recordar que en les anteriors eleccions municipals, l’Estartit Som Tots va guanyar les eleccions a l’EMD de l’Estartit i Genís Dalmau en va assumir la presidència.

Una de les primeres accions que va adoptar el nou executiu va ser paralitzar els contenciosos contra l’Ajuntament de Torroella de Montgrí amb l’objectiu de recuperar la confiança perduda i buscar sinergies entre les dues administracions. Una altra carpeta que ha tocat l’executiu de Dalmau és l’econòmica. Des del govern de l’EMD admeten que “entrar en una administració que té més de 500.000 euros de factures sense pagar al calaix, no és senzill; però des del primer dia s’ha posat fil a l’agulla per recuperar la normalitat com més aviat millor”. Així doncs, s’han pagat pràcticament totes les factures pendents a proveïdors i també s’ha pagat a les associacions locals perquè puguin desenvolupar les seves activitats amb normalitat.

Aquestes factures s’han pogut afrontar perquè l’Ajuntament ha avançat a l’EMD els diners, si bé, de moment, no està clara quina serà la fórmula que es farà servir per fer front al deute deixat per l’anterior govern. Des de l’EMD es confia que les converses que estan tenint el president de l’EMD, Genís Dalmau, i l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, “donaran els seus fruits” i s’arribarà a un “acord satisfactori”. Pel que fa als rebuts s’han cobrat les taxes pendents del 2022, una feina que des de l’EMD consideren “que l’anterior govern va deixar desatesa”.

Accions en infraestructures

En l’àmbit dels equipaments i serveis municipals aquests primers dies de mandat s’ha obert la nova Biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit. Un equipament molt necessari i esperat al poble que ha estat quatre anys tancat malgrat tenir l’edifici ja construït.

Un altre element que s’ha encarrilat és la pròrroga de contractes que s’havien deixat caducar com el de l’Escola Bressol Mar i Cel o el de la zona blava i s’ha encarregat enllumenat nou pel camp de futbol per substituir el que va ser robat la primavera passada.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós acull l’acte commemoratiu amb motiu del Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí

Palamós s’ha sumat al Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí, que es commemora cada 29 de novembre
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -