9 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

L’Empordà, pendent del Pla Urbanístic de la Costa Brava que es presenta avui

Aquest dilluns sabrem quina part del litoral es desclassifica i quina no. I per tant, on es podràn donar més llicències d’obres i on no

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Costa Brava i tot l’Empordà aguanta la respiració avui, perquè serà quan coneixerem l’esperadíssim Pla Director Urbanístic de la Costa Brava. Això vol dir que a partir d’avui, sabrem en quins punts es podran donar més llicències per construir i en quins no.

El PDU s’aprovarà a la Comissó d’Urbanisme de Girona aquest dilluns a la tarda. No se’n podrà saber cap detall fins llavors. El secretari d’Hàbitat Urbà, Agustí Serra, en donarà tots els detalls a la premsa. En aquell moment, per tant, sabrem quins punts afectats per la moratòria seguran sense poder-se construir.

A Begur, el PDU afecta dos dels punts on els ecologistes havien posat el crit al cel: la urbanització de la Cala d’Aiguafreda i de la pedrera S’Antiga. A Sa Riera, l’obra que ja està concedida, Sa Riera Living, continuarà en marxa.

A Palafrugell, sabrem què passarà a la Cala d’Aigua Xelida, on la construcció de desenes de xalets de luxe anomenades Aiguacel encara no té llicència, i a l’entorn del far de Sant Sebastià.

A Palamós, sabrem si es podran fer noves construccions a la Cala Margarida.

I a Sant Feliu de Guíxols, el cas afecta Vinya Miomi, Hotel Eden Roc i el Carrer de Nàpols.

A Pals, hi ha els catorze sectors de Pals i els 1.364 habitatges previstos.

Aquest PDU arriba després de dues moratòries que, a la pràctica, prohibien donar cap llicència al litoral mentre s’esstudiava el PDU.

El pas d’avui suposa el final d’un procés que va començar fa un any, quan es va anunciar davant dels alcaldes i alcaldesses.

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×17

Avui portem alineació de luxe per saber on som i, sobretot, cap a on anem, gràcies l’Oriol Moliner, que...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -