Arriba la primera edició de l’Empordà Wine & Food Festival, que se celebrarà al Collet de Calonge i Sant Antoni del 13 al 17 d’agost, de sis de la tarda a dotze de la nit. Aquesta nova cita gastronòmica posa en valor els vins i productes de l’Empordà, oferint una experiència pensada per retre homenatge als sabors i productes locals.
El festival comptarà amb diverses zones: una barra de vins amb més de vint cellers i quaranta referències per tastar a copes; un espai gastronòmic on es faran showcookings i xerrades; una zona de presentacions on productors locals exposaran productes de proximitat i artesania; i un espai de tastos amb diferents sessions temàtiques de vins de l’Empordà. Els tastos seran les úniques activitats de pagament i caldrà reservar-hi plaça prèviament. L’accés al festival i a la resta d’activitats serà gratuït. Tot el programa està disponible per consultar.
Per primera vegada, la Finca El Collet tindrà un accés directe des del passeig marítim de Sant Antoni, que permetrà arribar-hi caminant des de la costa.
Albert Ros, regidor de Turisme de Calonge i Sant Antoni, destaca que “aquesta iniciativa reforça la promoció de la gastronomia i els vins de l’Empordà, així com la visibilitat dels pagesos, productors i restauradors locals. És una gran oportunitat per oferir una proposta atractiva i de qualitat, especialment en plena temporada turística, a tocar de les nostres platges.”
Organitzat pel Grup Empordà Creatiu, l’Empordà Wine & Food Festival compta amb el suport de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, la DO Empordà, la Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, la Generalitat de Catalunya i Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.