15.5 C
Pals
Dissabte, 4 desembre 2021
- Publicitat -

Les barques del peix blau finaliten la veda

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Ahir 22 de gener, es va aturar l’activitat de les embarcacions que es dediquen a la pesca del peix blau, per l’inici de la veda. Aquesta veda del peix blau és una acció que fan conjuntament totes les teranyines de la Costa Brava per preservar les espècies que pesquen habitualment.

Aquestes barques de la Costa Brava, entre les quals hi ha ha 4 que tenen la base a Palamós, es van aturar el 23 de desembre passat, per incentivar la regeneració dels caladors de sardina i anxova. La pesca local, recupera una part de la seva activitat, tenint en compte que l’arrossegament està en plena aturada biològica i no tornarà a la feina fins el proper 1 de març. A causa del mal temporal, no s’ha pogut sortir a pescar les darreres dues nits, i el retorn a la feina es farà efectiu el dilluns que ve.

Les vedes estan regulades per la Unió Europa per garantir la sostenibilitat de les activitats pesqueres i que aquestes tinguin el mínim impacte en l’ecosistema marí. Ja fa més de vint anys que els pescadors fan anualment aquesta parada biològica voluntària per preservar i donar temps a regenerar els recursos naturals i per poder pescar talles més competitives comercialment. El patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Toni Albalat, va fer unes declaracions a Ràdio Palamós defensant aquest tipus de veda.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Toni Strubell: “Caimó va fer que Sant Feliu de Guíxols fos el lloc més proper a la llibertat”

A la Fira Indilletres de la Bisbal d'Empordà hem pogut parlar amb Toni Strubell, escriptor de  "Caimó", llibre publicat per l'editorial Llibres del Segle. El llibre de Caimó, segons explica Toni Strubell, té dues finalitats clares: "fer una bona novel·la que la gent pugui gaudir llegint i recuperar un figura com en Pere Caimó". 
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -