12.2 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Les barques del peix blau finaliten la veda

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Ahir 22 de gener, es va aturar l’activitat de les embarcacions que es dediquen a la pesca del peix blau, per l’inici de la veda. Aquesta veda del peix blau és una acció que fan conjuntament totes les teranyines de la Costa Brava per preservar les espècies que pesquen habitualment.

Aquestes barques de la Costa Brava, entre les quals hi ha ha 4 que tenen la base a Palamós, es van aturar el 23 de desembre passat, per incentivar la regeneració dels caladors de sardina i anxova. La pesca local, recupera una part de la seva activitat, tenint en compte que l’arrossegament està en plena aturada biològica i no tornarà a la feina fins el proper 1 de març. A causa del mal temporal, no s’ha pogut sortir a pescar les darreres dues nits, i el retorn a la feina es farà efectiu el dilluns que ve.

Les vedes estan regulades per la Unió Europa per garantir la sostenibilitat de les activitats pesqueres i que aquestes tinguin el mínim impacte en l’ecosistema marí. Ja fa més de vint anys que els pescadors fan anualment aquesta parada biològica voluntària per preservar i donar temps a regenerar els recursos naturals i per poder pescar talles més competitives comercialment. El patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Toni Albalat, va fer unes declaracions a Ràdio Palamós defensant aquest tipus de veda.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Consell Comarcal impulsa nous convenis d’arquitectura pels ajuntaments més petits

Aquest nou servei dona cobertura a aquells consistoris que, per la seva petita dimensió, no disposen d’oficines tècniques pròpies.

Altres notícies