22 C
Pals
Dissabte, 15 maig 2021
- Publicitat -

Les barques del peix blau finaliten la veda

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Ahir 22 de gener, es va aturar l’activitat de les embarcacions que es dediquen a la pesca del peix blau, per l’inici de la veda. Aquesta veda del peix blau és una acció que fan conjuntament totes les teranyines de la Costa Brava per preservar les espècies que pesquen habitualment.

Aquestes barques de la Costa Brava, entre les quals hi ha ha 4 que tenen la base a Palamós, es van aturar el 23 de desembre passat, per incentivar la regeneració dels caladors de sardina i anxova. La pesca local, recupera una part de la seva activitat, tenint en compte que l’arrossegament està en plena aturada biològica i no tornarà a la feina fins el proper 1 de març. A causa del mal temporal, no s’ha pogut sortir a pescar les darreres dues nits, i el retorn a la feina es farà efectiu el dilluns que ve.

Les vedes estan regulades per la Unió Europa per garantir la sostenibilitat de les activitats pesqueres i que aquestes tinguin el mínim impacte en l’ecosistema marí. Ja fa més de vint anys que els pescadors fan anualment aquesta parada biològica voluntària per preservar i donar temps a regenerar els recursos naturals i per poder pescar talles més competitives comercialment. El patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Toni Albalat, va fer unes declaracions a Ràdio Palamós defensant aquest tipus de veda.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Begurenc Miquel Martín Serra, XVIII Premi Maria Àngels Anglada amb la novel·la ‘La drecera’

Rebrà la distinció a mitjan juny a Figueres, en una data que encara no s'ha fet pública
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -