Les brigades verdes

El més llegit

La pel·lícula “The Irishman” s’estrena a Palamós abans que a Netflix

A més a més, els cinemes Arinco també acullen del 19 al 23 de novembre el Filmmaker International Film Festival

La Bisbal es vol agermanar amb Altsasu

El cas d'Altsasu és un cas judicial obert de vuit joves de la localitat navarresa per la seva implicació en una baralla amb agends de la Guàrdia Civil fora de servei el 2016 en un bar d'aquell municipi

Premien Pals per la gestió del reciclatge del vidre

Ecovidrio els ha distingit amb la Bandera Verda per haver aconseguit augmentar en un 40% el reciclatge de vidre en relació a l'estiu de l'any anterior

JxCAT Calonge critica ERC per tenir la pancarta dels presos girada

El grup municipal de Junts per Catalunya critica el govern de Calonge i Sant Antoni per seguir amb la pancarta girada, tot i que les eleccions generals ja s'han celebrat

Gairebé un mes de vaga a Suntransfers de Torroella de Montgrí

Els treballadors porten 29 dies de vaga després de l'acomiadament de tres empleats, volen que els reincorporin després d'assegurar que són acomiadaments "nuls" i per "repressió sindical"
Pere Carreras
Pere Carreras
Pere Carreras és periodista begurenc

Estic content de veure que les coses estan canviant, a bé, en el tema de la conciència ambiental. En aquesta mateixa emissora hem parlat, diferents comentaristes, amb tota la nostra modèstia, del problema creixent que suposa fer malbé l’entorn i destrossar el medi ambient.
Recordo que fa un any parlava jo, -també modestament-, de l’angúnia que em va provocar veure una platja paradisíaca d’un país asiàtic, que hauria de ser d’aigua turquesa i de colors de postal, i en canvi era un niu de rates, merda i plàstics, sobretot plàstics.
El pitjor és que aquella brutícia es multiplicava, i s’augmentava exponencialment, en les platges i racons del poble del costat;, també de la regió del costat, i del país del costat. I a mida que et movies, la situació era pitjor. Platges contaminades, brutes, fastigoses. Ep, tot això al primer món.
El plàstic i jo no som amics. De fet, li he declarat la guerra, encara que de moment em guanya. Però temps al temps,
Deia al principi de la intervenció que estic content, i també optimista, perquè aquesta batalla, que comença pel plàstic però acabarà essent més àmplia, està guanyant terreny entre els joves.
Els joves s’ho estan agafant a pit.
Ja sé que a molts els critiquen, tot dient que formen part d’un producte del màrketing: que en realitat els joves prediquen un món verd mentre al mateix temps són consumistes acèrrims del plàstic…. Jo no se´si els critiquen perquè saben que tenen raó, o si els critiquen perquè els fot que siguin joves, per pura enveja.
Però estic content, com dèia, perquè la joventut ja es fa seu el problema, menys mal, i no està per sermons, sinó per accions. Ja no volen paraules, sinó que munten brigades verdes.
Per aquest motiu estem veient, setmana sí setmana també, accions de recollida d’escombraries, plàstics, ampolles o residus en indrets verds de poblacions que ens envolten. Cada dia hi ha més neteges promogudes per entitats que ens ensenyen al cap d’una estona de neteja, com pot estar de marrano un fons marí. On les llises i els pops han conviscut mesos enmig d’un carnaval de compreses,  motors de rentadora o tovalloletes . Capítol a part, això de les tovalloletes, gairebé un delicte. O com surten restes de pladur, llaunes i i neveres amagades dins dels nostres boscos, abans llocs d’esbargiment, avui corrals de la patxeca.
Jo he participat en alguna d’aquestes accions i és veritat que et quedes amb una sensació molt rara. Content perquè has tret molta brutícia, potser més de la que t’esperaves, que no hauria d’estar allà. Que si és al sac ja no anirà a parar al mar, a la riera, a l’estany o al camp. Però  al mateix temps et quedes amb cara de gilipolles per veure què costa tant, i tant, d’arreglar.
Per això m’alegra que cada dia surtin brigades verdes, amb esperit inquiet, i que proposin acció.
I això, que la joventut ho lideri, és per a mi  un motiu de gran alegria.

Últimes notícies

A les Portes de Troia – 17 novembre 2019

Arriba una nova edició del programa d'història de Ràdio Capital.

Santa Cristina congela IBI, escombraries i vehicles, però modifica exempcions i descomptes als no empadronats

Les ordenances fiscals del 2020 es van aprovar amb els vots d'ERC, JxCat, Guanyarem i PSC, mentre que Cs va votar en contra

Ona Jove – 17 novembre 2019

Ja pots tornar a recuperar el programa més jove i random de Ràdio Capital.

Premien Pals per la gestió del reciclatge del vidre

Ecovidrio els ha distingit amb la Bandera Verda per haver aconseguit augmentar en un 40% el reciclatge de vidre en relació a l'estiu de l'any anterior

Factoria Musical – 17 novembre 2019

Dues hores per posar-te al dia de la música!

Més notícies