22.2 C
Pals
Dijous, 18 agost 2022
- Publicitat -

Les condicions meteorològiques a Castell d’Aro no afavoreixen la propagació de l’incendi

Les condicions que afavoririen aquesta propagació serien un vent fort i provinent del nord, una humitat inferior al 30% i uan temperatura ambiental superior als 30ºC.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

A les 12.49 h s’ha declarat un incendi forestal actiu a Castell d’Aro que afecta 11 hectàrees, i en què estan treballant una cinquantena de dotacions dels Bombers. S’ha confinat la urbanització Can Manel de Castell d’Aro i s’ha evacuat la urbanització Les Teules de Santa Cristina. Tot i això, sembla que les condicions meteorològiques actuals al municipi no afavoreixen la propagació de l’incendi.

Segons Albert Aparicio, meteoròleg de Ràdio Capital, les condicions que afavoririen aquesta propagació serien un vent fort i provinent del nord, una humitat inferior al 30% i uan temperatura ambiental superior als 30ºC.

A Castell d’Aro, però, ara hi ha una humitat que ronda entre el 40 i el 60%. El vent actual és fluix. Hi ha marinada, un vent que aporta humitat i evita que pugi la temperatura, però que pot tenir algunes ratxes màximes d’entre 30 i 40 km/h.

Pel que fa a la temperatura, aquesta tampoc és prou elevada, ja que està entre els 28 i els 30ºC.

Seguiment en directe de l’incendi aquí:

Incendi de vegetació actiu a Castell d’Aro

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La ciutat ibèrica d’Ullastret, un jaciment amb molta història encara per descobrir

La ciutat ibèrica d'Ullastret va arribar a tenir una població de 6.000 habitants entre els segles IV i III aC. Amb les seves 15 hectàrees, era considerada capital de la tribu ibèrica dels indiketes, que vivien a les comarques de l'Empordà i la Selva
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -