22.3 C
Pals
Dimarts, 19 octubre 2021
- Publicitat -

Les escultures de Clemnte Ochoa al Parc del Estanys de Platja d’Aro

Pau Punseti
Fotògraf
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Un repàs a les exposicions temporals que tenim al Baix Empordà i comencem a Platja d’Aro al Parc dels Estanys on hi podeu trovar una exposició de les escultures de Clemente Ochoa

Des del 2014 aquest espai natural de Platja d’Aro ha sigut l’escenari de grans escultures, un parc urbà de 150.000 m² que ja s’ha consolidat plenament com un de les sales d’exposició més interessants de l’Empordà.

Des del 14 de juliol s’hi poden trobar les escultures de gran format de Clemente Ochoa, obres de fins a tres metres i mig d’alçada i elaborades amb acer, bronze i acer inoxidable. Les formes de Clemente Ochoa parteixen sempre del cos humà i a través d’elles busca noves formes, moviments i emocions.

En la seva trajectòria “ha evolucionat des de plantejaments clàssics, i successivament expressionistes i orgànics, per arribar a assolir mitjançant l’estilització antropomòrfica una abstracció personal” diu Raquel Medina en el text de la mostra.

A l’Escala, al Museu d’Arqueologia de Catalunya d’Empúries hi podeu trobar fins el 07 de Gener l’exposició “Antiqua Pavimenta”

 Al llarg de més de 100 anys d’excavacions arqueològiques a Empúries s’ha anat exhumant un important conjunt de paviments i mosaics. El conjunt esdevé un dels més importants coneguts a la Península Ibèrica pel seu nombre excepcional, aproximadament uns 150, per la seva diversitat tipològica, tècnica i decorativa i pel seu estat de conservació.

El paviments es troben a l’aire lliure exposats als agents climàtics, fet que va motivar des dels inicis, treballs de conservació i restauració. Actualment s’està desenvolupant un projecte conservatiu que té com a prioritat l’estudi dels causes de degradació i patologies, així com l’abast de les restauracions antigues, alhora que s’han establert estratègies de treball a curt i llarg termini.

Finalment a Figueres al Centre Cívic Creu de la Mà podreu trobar-hi l’exposició “Refugiats, per què”

La ONG FundiPau que promou la cultura de pau, exhibirà la seva exposició sobre el drama dels refugiats a Figueres. L’exposició vol ampliar la mirada més enllà de la reacció solidària davant la crisi de refugiats i contribuir a promoure canvis globals i estructurals.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lluís Puig, alcalde de Palamós, deixa en l’aire si es presentarà o no a les properes eleccions municipals

Des de l'executiu local d'ERC de Palamós s'està treballant en la possibilitat de buscar-li un relleu de cares als propers comicis municipals. No obstant, Puig explica que està disposat a continuar si és necessari.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -