7.3 C
Pals
Dijous, 28 gener 2021

Les Illes Medes protagonistes en un dels canals de notícies més vistos d’Europa

Les colònies de corall necessitaran centenars d’anys per restablir-se a la reserva natural de les Illes Medes segons han explicat els experts al canal de notícies internacional Euronews

El més llegit

Brot de COVID-19 a l’Ajuntament de Calonge: cinc positius a l’àrea de Cultura

L'Ajuntament ha assegurat que el brot està "del tot controlat" i l'atribueixen "especialment com a conseqüència de la tornada de les vacances de Nadal".

Monells, escenari d’una nova sèrie original de Netflix

Durant aquests darrers dies Monells ha estat escenari d'una nova producció original de Netflix. Es tracta del rodatge de 'Los herederos de la Tierra', la continuació de l'èxit 'La catedral del mar', que es va començar a gravar a Barcelona ja fa un parell de mesos. 

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d'obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la urbanització de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni.

La Junta Electoral ordena retirar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament de Palamós

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà ha ordenat retirar les pancartes, llaços, estelades i "altres símbols partidistes" de l'Ajuntament de Palamós.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Les Illes Medes s’han convertit en un atractiu de la fauna natural al Baix Empordà. I així ha quedat demostrat quan el canal líder de notícies a Europa, Euronews, les ha mencionades com un dels llocs europeus on les colònies de corall estan desapareixent de manera més dràstica. Descriuen les Illes Medes com un lloc ideal per avaluar les conseqüències de les ones de calor marines, ja que és una reserva marina protegida des del 1983.

Gràcies al Servei Copernicus, s’ha pogut comprovar que aquest estiu a Europa les temperatures han estat més elevades d’1,1 grau amb relació a la mitjana del període de referència 1981-2010, segons el reportatge d’Euronews.

L’augment de temperatura ha afectat principalment els oceans i el mar mediterrani on l’aigua ha arribat la majoria dels dies d’agost a una temperatura superior de 2 a 4 graus amb relació a la normal, principalment a Catalunya.

El periodista Jeremy Wilks va acompanyar el biòleg Joaquim Garrabou a les Illes Medes per avaluar les conseqüències de la calor en les colònies de coral, principalment les gorgònies que estan desapareixent a causa de l’augment de temperatures.

“La nostra feina consisteix principalment a comptar quantes colònies segueixen vives i quantes s’estan morint” explica Joaquim Garrabou al canal de notícies Euronews.

“Hem pogut comprovar que durant els darrers anys, més del 80% de les colònies estaven desapareixent”.

La temperatura mitjana del mar Mediterrani augmenta de 0,4 graus cada deu anys però el més greu són les ones de calor i aquest estiu n’hi ha hagut durant 30 dies. Per exemple, a quinze metres de profunditat, veiem que l’aigua està a 23 graus en lloc d’estar entre 19 i 22. I els coralls no estan adaptats per viure en aquestes condicions.

Joaquim Garrabou és pessimista i afirma que encara que poguéssim aturar el reescalfament climàtic, seran necessaris uns centenars d’anys perquè les colònies es recuperin.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Supermatí – 28 gener 2021

Recupera l'informatiu d'aquest dijous

Altres notícies