24.1 C
Pals
Dilluns, 26 octubre 2020

Les Illes Medes protagonistes en un dels canals de notícies més vistos d’Europa

Les colònies de corall necessitaran centenars d’anys per restablir-se a la reserva natural de les Illes Medes segons han explicat els experts al canal de notícies internacional Euronews

El més llegit

Palafrugell és el municipi amb més classes confinades del Baix Empordà

Palafrugell té 19 grup en quarantena, seguit per Sant Feliu de Guíxols (7), Torroella de Montgrí (5) i la Bisbal d'Empordà (3).

Batuda de senglars a diversos municipis del Baix Empordà

Segons l'alcalde de Castell Platja d'Aro, suposen un risc, ja que poden provocar accidents de trànsit i, a més, destrossen zones públiques i privades.

Alerta dels sanitaris de la Bisbal d’Empordà per l’increment de casos de coronavirus

Alerten que el creixement és "exponencial i amb risc de col·lapsar els serveis sanitaris".

El Baix Empordà entre les comarques amb la taxa de PCR positives més alta de tot Catalunya

Dins de la comarca la situació és complicada a Palafrugell que se situa com el municipi amb la taxa de PCR més alta de tot Catalunya, amb un 22,98% de proves positives de COVID-19
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Les Illes Medes s’han convertit en un atractiu de la fauna natural al Baix Empordà. I així ha quedat demostrat quan el canal líder de notícies a Europa, Euronews, les ha mencionades com un dels llocs europeus on les colònies de corall estan desapareixent de manera més dràstica. Descriuen les Illes Medes com un lloc ideal per avaluar les conseqüències de les ones de calor marines, ja que és una reserva marina protegida des del 1983.

Gràcies al Servei Copernicus, s’ha pogut comprovar que aquest estiu a Europa les temperatures han estat més elevades d’1,1 grau amb relació a la mitjana del període de referència 1981-2010, segons el reportatge d’Euronews.

L’augment de temperatura ha afectat principalment els oceans i el mar mediterrani on l’aigua ha arribat la majoria dels dies d’agost a una temperatura superior de 2 a 4 graus amb relació a la normal, principalment a Catalunya.

El periodista Jeremy Wilks va acompanyar el biòleg Joaquim Garrabou a les Illes Medes per avaluar les conseqüències de la calor en les colònies de coral, principalment les gorgònies que estan desapareixent a causa de l’augment de temperatures.

“La nostra feina consisteix principalment a comptar quantes colònies segueixen vives i quantes s’estan morint” explica Joaquim Garrabou al canal de notícies Euronews.

“Hem pogut comprovar que durant els darrers anys, més del 80% de les colònies estaven desapareixent”.

La temperatura mitjana del mar Mediterrani augmenta de 0,4 graus cada deu anys però el més greu són les ones de calor i aquest estiu n’hi ha hagut durant 30 dies. Per exemple, a quinze metres de profunditat, veiem que l’aigua està a 23 graus en lloc d’estar entre 19 i 22. I els coralls no estan adaptats per viure en aquestes condicions.

Joaquim Garrabou és pessimista i afirma que encara que poguéssim aturar el reescalfament climàtic, seran necessaris uns centenars d’anys perquè les colònies es recuperin.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Matí amb cel molt tapat i descens de la temperatura

El dilluns comença amb cel tapat i alguns ruixats dispersos o plugims que es poden produÏr al llarg del matí. La temperatura serà més baixa avui i els valors màixms no superaran els 16ºC.
- Publicitat -

Ningú no és perfecte – 25 octubre 2020

Seguim parlant del festival de Sitges amb l'Ignasi Arbat.

Un programa infame – 25 octubre 2020

Nova edició del programa més infame de la ràdio!

Ona Jove – 25 octubre 2020

El programa més random de Ràdio Capital aterra una setmana més.

FOTOS: es veu un catxalot a la costa de Palamós

No és la primera vegada que s'observa aquesta espècie a les costes del Baix Empordà

Altres notícies