Les XXIV Jornades Gastronòmiques de “Tastets de Mar: la clova”, de Torroella de Montgrí i l’Estartit es reivindiquen com a aparador del potencial que té el producte de proximitat vinculat al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Les jornades, que es desenvoluparan durant tot el mes de juny, estan organitzades per l’Estació Nàutica L’Estartit–Illes Medes i compten amb la participació dels restaurants Picasso, de Torroella de Montgrí, Club Nàutic Estartit, La Xula, Alba, La Gaviota, Medes II, Can Dalfó, La Sal i Nereida, de l’Estartit, que mostraran tota la seva creativitat i destresa a l’hora d’elaborar menús ben diversos, regats amb vins del Celler Castell de Peralada, patrocinador de les jornades. Es tracta, doncs, d’una proposta gastronòmica busca difondre el potencial de la restauració local, combinada amb els productes del nostre litoral, i que ho fa amb uns preus que van dels 35 als 42 euros.

A més, aquest any s’incorpora a la campanya l’Oli Cau del Duc, una nova marca que s’ha començat a comercialitzar fa pocs mesos. Es tracta d’una iniciativa impulsada per 9 productors del parc natural que estan recuperant oliveres centenàries de la varietat Argudell,  a partir de les quals elaboren un oli de la màxima qualitat seguint, a més, el mètodes de la producció integrada, respectuosos amb la salut humana i el medi ambient.