La instal·lació ‘Meduses de la Mediterrània’ de l’artista i ceramista Antònia Roig s’exposarà permanentment al Museu Terracotta de la Bisbal. L’obra va ser una de les peces més destacades de l’exposició temporal Rogenca, argila i foc, que es va poder veure fins al mes de maig.

La instal·lació està composta de tres meduses formades per més d’un miler de petites peces i un fons marí, d’unes 400 peces. Per realitzar la major part de les peces l’artista va utilitzar el seu propi cos a manera de motlle, les peces que composen les meduses són els negatius dels seus dits, i les peces del fons marí són els seus genolls i colzes. Els colors utilitzats són els colors de la Mediterrània, blancs, blaus, verds i vermells, tonalitats habituals del llenguatge artístic de l’Antònia Roig.

Ara, aquesta instal·lació ha trobat el seu espai definitiu dins del Museu Terracotta, on s’exposarà de forma permanent dins l’àmbit de la ceràmica artística i decorativa, l’espai Els Creadors. La instal·lació d’Antònia Roig passa a formar part del fons del museu gràcies a la donació realitzada per l’artista, que es podrà contemplar just al costat d’obres d’altres artistes locals.