- Publicitat -

La temporada del 2019/2020 ha estat intensa: entre el temporal Gloria i la COVID-19 les notícies han circulat ràpid i el periodisme local ha estat més necessari que mai. A Ràdio Capital estem molt contents i contentes perquè us hem sentit molt a prop. Aquest any hem batut rècords històrics: el maig vam tenir 232.253 visites, i en total, des del setembre 2019 fins avui, 1.080.635. Si la feina que fem té sentit és gràcies a vosaltres.

Aquests són els temes i les notícies amb més visualitzacions de Ràdio Capital d’aquesta temporada:

La polèmica actuació policial de La Bisbal

A Ràdio Capital vam parlar amb en Berahima Bachilly Sisay, el noi agredit per la policia a la Bisbal d’Empordà per saltar-se el confinament. També amb la seva germana, Aissa Bachilly. Tots dos relaten la seva versió de l’episodi, i expliquen que denunciaran els fets. Una entrada que va tenir 13.445 visites.

Relacionat amb aquests fets, també va ser una notícia molt llegida la que anunciava que els Mossos d’Esquadra van acabar detenint per robatori el jove protagonista del polèmic vídeo que va generar indignació per la duresa policial. Els dos nois que hi sortien estaven acusats de robar una moto a Forallac.

Dofins i taurons

Al Baix Empordà és habitual veure bancs de dofins nedar pel litoral de la Costa Brava. De fet, també s’han arribat a veure taurons a Sant Pol i un nedador ha hagut de fugir nedant d’ells. El mateix va passar a Sant Feliu de Guíxols, quan dos taurons van sorprendre a un banyista que és nedador de l’equip paralímpic de la selecció espanyola.

Una altra de les notícies més llegides també és l’aparició d’un banc de dofins nedant tranquil·lament a la costa de Sant Feliu de Guíxols.

Aquest any, fins i tot, s’ha vist el segon animal més gran del món a quatre milles de Llafranc. El rorqual comú és el segon animal més gran del món després de la balena blava, pot arribar a mesurar uns 20 metres de longitud i s’acostuma a veure a la primavera i a la tardor. A la costa de Llafranc també s’hi va poder veure un grup d’entre uns 50-100 de Caps d’olla negre d’aleta llarga i també va ser una de les notícies més llegides.

COVID-19

Quan la regió sanitària de Girona, i per extensió la comarca del Baix Empordà, va passar el passat 18 de maig a la fase 1 del desconfinament pel coronavirus, vam repassar quines activitats es podien fer i quines quedaven prohibides.

Relacionat amb el coronavirus, també va ser una de les notícies més llegides la que anunciava que totes les platges de Calella de Palafrugell, Tamariu i Llafranc van quedar tancades el passat dissabte 27 de juny al matí perquè no hi cabia l’allau de banyistes que hi volien entrar.

Fins sempre, Juli.

Ens emociona que la cinquena notícia més llegida de tota la temporada sigui l’homenatge a en Juli Pedrero, un dels impulsors de Ràdio Capital, que va morir el passat mes. Sense ell no seriem avui aquí, gaudint de la vostra companyia i explicant-vos de tan a prop tot el que vivim.

Gràcies per ser-hi!

 

 

- Publicitat -