13.7 C
Pals
Dimarts, 6 desembre 2022
- Publicitat -

Les obres del casc antic fan aflorar part de la muralla medieval

Segons fons municipals les prospeccions amb georadars prèvies a l'inici dels treballs han permès detectar elements susceptibles d'interès arqueològic que seran oportunament estudiades i catalogades

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les obres que s’estan duent a terme als carrers Ample, Antic i Valls d’en Colomer han posat al descobert restes de la muralla medieval de l’antic nucli de la Bisbal declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. En concret s’han trobat dos punts que formen part de l’informe arqueològic, l’un a l’entrada del carrer Sant Jaume on ha aparegut un mur vertical que podria ser part dels contraforts de l’antiga entrada a la ciutat, i un altre al carrer Valls d’en Colomer, on els treballs han posat al descobert un mur en pendent que també podria formar part del baluard medieval. Aquestes dues troballes hauran de ser estudiades i catalogades pel seu alt interès històric i molt probablement s’afegiran a les ja trobades anteriorment.

La Bisbal és una ciutat d’origen medieval dotada d’una muralla defensiva que data del segle XIV, i ja en el 2014, en el transcurs de les obres d’urbanització del carrer dels Valls, se n’havien trobat restes que es van documentar oportunament. Comptant amb aquests antecedents, abans de començar els nous treballs de remodelació del casc antic, el consistori havia fet prospeccions de l’àrea amb uns georadars que permetien detectar elements susceptibles d’interès arqueològic si be, sempre segons les mateixes fonts de l’ajuntament consultades, aquestes eren de difícil predicció, ja que “fins que no s’obren els carrers no es pot comprovar amb prou fiabilitat l’abast de les troballes”.

Les mateixes fonts han assegurat que la troballa no representarà cap retard en el termini previst per l’acabament de les obres, que cal recordar que han d’estar finalitzades a finals de 2019 per tal de poder tenir accés a la subvenció del Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya . També asseguren que s’estan estudiant totes les mesures per tal que la troballa sigui accessible al coneixement públic d’aquest element tan important pel patrimoni de la ciutat.

Veus autoritzades dels grups municipals d’oposició consultades han assegurat a Ràdio Capital que preguntaran pel tema durant el ple ordinari que tindrà lloc aquest dilluns a les 20:00 i es pronunciaran en funció de la informació que els hi faci arribar l’equip de govern .

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Xavi Gaitx: “Volem que els participants descobreixin la bellesa i la complexitat de l’Ardenya”

Per avançar-nos algunes de les novetats de l'edició d'enguany i donar-nos alguns detalls més sobre la cursa ens ha visitat al Supermatí un dels membres de la organització, Xavi Gaitx. 
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -