6.7 C
Pals
Dimarts, 30 novembre 2021
- Publicitat -

Les restes originals de Santa Maria del Palau surten a la llum

L'església romànica del Montgrí està sent examinada per arqueòlegs abans de començar la segona etapa de les obres de consolidació

Anna Pujol
Redactora de Ràdio Capital
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Església romànica de Santa Maria del Palau, al Montgrí, es prepara per començar la segona fase de les feines de consolidació de l’edifici, que data del segle XIII. Aquests dies té lloc una intervenció arqueològica. Fins ara s’ha descobert un fragment del paviment original del temple, una part de les lloses del porxo (galilea, actualment desaparegut) i les restes d’una escala d’accés.

La intervenció, conduïda per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i la Diputació de Girona, té l’objectiu d’especificar les fases constructives de l’edifici a través del temps i determinar-ne les peces originals. Va començar la setmana passada i es situa principalment als tres grans espais del temple: el nàrtex, la nau principal i l’espai lateral de la sagristia.

La nau principal s’ha rebaixat fins a 70cm a la part més fonda, i es preveu que la sagristia es rebaixi uns 2 metres. Quan s’acabi la documentació, els paletes se centraran en la coberta de la nau principal i els murs.

És la primera vegada que es porta un estudi tan rigorós a l’església, part del patrimoni del massís de Montgrí.Està previst que les obres acabin el divendres vinent i se’n confeccioni un exhaustiu estudi documental.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Adele ven més de 830.000 còpies de “30” en una setmana als Estats Units

Adele suma més de 839.000 unitats de “30” en tan sols una setmana als Estats Units. Unes xifres espectaculars si tenim en compte que el 2021 es venen molts menys discs que fa alguns anys. Prop de 700.000 còpies s’han venut en format físic i la resta digital. És el disc més venut de tot…
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -