16.9 C
Pals
Dilluns, 26 setembre 2022
- Publicitat -

Les retribucions dels càrrecs polítics del Consell Comarcal novament a l’ull de l’huracà

El PSC critica l’increment en quasi 100.000 euros respecte al mandat anterior i en particular la retribució del vicepresident tercer i alcalde de la Bisbal Enric Marquès

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha tornat a carregar contra l’increment en quasi 100.000 euros respecte al mandat anterior a causa del l’augment de les retribucions dels càrrecs polítics del Consell Comarcal del Baix Empordà. L’augment en aquest capítol va ser durament criticat quan el mes de juliol es va aprovar el cartipàs de l’ens, tal i com el seu dia va informar puntualment Ràdio Capital. Ja llavors les retribucions dels vicepresidents primer i tercer respectivament, Xavier Dilmé i Enric Marquès van merèixer les crítiques de l’oposició que les va considerar excessives.

Òscar Aparicio (PSC)

En el ple del passat d’octubre, l’equip de govern del Consell Comarcal del Baix Empordà format per ERC, Tots per l’Empordà i UPM va acordar un augment de retribucions de l’equip de govern d’entre 25.000 a 35.000 euros anual, que sumat a l’aprovat en l’anterior ple de juliol arriba a quasi 100.000€. L’increment va ser votat en contra i valorat molt negativament pel PSC, en considerar-lo un innecessari augment de la despesa d’un ens que no te capacitat tributària pròpia.

Òscar Aparicio (PSC)

Els socialistes van criticar sobretot la dedicació de 15 h setmanals del vicepresident tercer i alcalde de la Bisbal, Enric Marquès “ja que les competències que té delegades, l’arxiu comarcal i el Consorci de Normalització lingüística no justifiquen el nivell de retribucions”. Segons el PSC “La dedicació parcial de Marquès no es correspon al seu volum de feina i responsabilitats sinó per complementar la dedicació parcial que ja té de l’Ajuntament de la Bisbal”. Preguntat per Ràdio Capital Enric Marquès ha declinat fer declaracions sobre aquest tema.

A més del sou del gerent que no ens ha estat possible determinar, el capítol de retribució dels càrrecs polítics del Consell queda de la següent manera: El president Joan Loureiro i el vicepresident primer Xavier Dilmè ambdós amb dedicació exclusiva cobraran 3.579€ bruts mensuals el primer i de 2.857€ bruts mensuals el segon, mentre que l’alcalde de la Bisbal Enric Marquès tindrà dedicació parcial i cobrarà 1.100€, sous tots ells bruts mensuals en 14 pagues. Precisament en el transcurs del ple, el PSC va demanar que s’actualitzi el portal de transparència del Consell i s’hi incloguin les retribucions dels òrgans de govern, així com les declaracions d’interessos dels consellers comarcals.

El fons de tot pegat però és que quantificar els sous dels polítics locals en funció només del «salari» que cobren sense tenir en compte les quantitats que realment ingressen en funció del seu càrrec per tots conceptes (Diputacions, Consells Comarcals, Ens supramunicipals, patronats, indemnitzacions…) és absolutament enganyós.

Són mecanismes semi fraudulents i plenament institucionalitzats als que recorren els aparells dels partits polítics per tal de apaivagar el pes del sou dels polítics en el pressupost municipal i fer més atractius des del punt de vista crematístic determinats càrrecs, i que en el millor dels casos no representin una minva massa considerable en relació al que ingressaven en els seus anteriors destinacions professionals, públiques o privades. En altres casos, que no és ni de bon tros el que ens ocupa, emmascaren uns ingressos als que els receptors mai tindrien accés en funció de la seves aptituds reals o capacitacions professionals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Post temporada

Venim d’una temporada absolutament increïble des del punt de vista de la restauració i hotels.  Els amos dels allotjaments...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -