21.3 C
Pals
Dijous, 26 maig 2022
- Publicitat -

Les rues de Sant Feliu i dels municipis de la Vall d’Aro no permetran que es begui alcohol

Entre les colles que hi participen, hi ha divisió d'opinions: algunes ho troben "molt necessari" i d'altres creuen que "no es pot generalitzar les males conductes i no es pot fer pagar a tothom el preu d'aquelles persones que no tenen una actitud correcta"

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, de Santa Cristina d’Aro i de Castell-Platja d’Aro han decidit que prohibeixen aquest any la ingesta d’alcohol durant les rues dels seus Carnavals. Ho avança el Punt Avui. Les colles i carrosses podran beure alcohol mentre esperen a desfilar, però durant la seva participació a la rua no els serà permès. D’aquesta manera, des dels tres consistoris diuen que volen “evitar imatges de persones que mostrin símptomes d’embriaguesa”, ja que “és una mala conducta per a un espectacle que és obert a tots els públics”.

De fet, en el cas de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro, també han establert en aquestes bases que no permetran la participació d’aquelles colles i comparses que no compleixin amb aquesta nova normativa en l’edició del Carnestoltes del 2021. Jenny Xufré, regidora de Turisme de Platja d’Aro i que té competències en aquesta festivitat, assegura que “el Carnaval és una festa que es pot gaudir sense necessitat de recórrer a l’alcohol” i que, d’aquesta manera, volen “millorar la imatge d’un espectacle que, en el nostre cas, poden arribar a visitar fins a 100.000 persones”:

Reacció de les colles

Aquesta redacció ha parlat amb alguna de les colles locals d’aquests municipis, i hi ha divergència d’opinions. En alguns casos, consideren que aquesta mesura és “molt encertada”, atès que “hi ha nens i nenes que desfilen al Carnaval o que van a veure’l i no és adequat que hagin de veure a persones fent un consum poc responsable de l’alcohol”. Ester González participa a la colla Blaus i Companyia de Santa Cristina:

D’altra banda, altres exposen que no estan d’acord amb aquesta nova norma de participació perquè “no es pot generalitzar les males conductes i no es pot fer pagar a tothom el preu d’aquelles persones que no tenen una actitud correcta”. De fet, consideren que això pot “deslluir les rues”, tot i que sí que son partidaris de “prendre mesures contra aquells participants que mostrin un estat d’embriaguesa”. Ramon Tornabells és el president de la colla Kintus de Sant Feliu de Guíxols:

La rua de Sant Feliu es farà el divendres 21 de febrer, la de Castell-Platja d’Aro el 22 de febrer i la darrera d’aquests municipis serà la de Santa Cristina, que serà el diumenge 23 per la tarda.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Reclamen al consistori de Palamós que pagui les ajudes escolars per la pandèmia

L'ajuntament de Palamós va anunciar una partida de 50.000 euros per famílies afectades per la pandèmia
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -