6.7 C
Pals
Dimarts, 30 novembre 2021
- Publicitat -

L’esclat  de les curses infantils adaptades

El 14 d’Agost va tenir lloc a Barcelona la primera cursa infantil adaptada. Gràcies la iniciativa de la Noemí Font (@ratolinaemma), la mare de l’Emma, una trenta de nens varen poder participar en una cursa adaptada a qualsevol condició física, amb independència de si la seva mobilitat està condicionada a una cadira de rodes, caminador o fèrula. La distància a recórrer, per més que sigui breu, està farcida de voluntaris i espectadors que animant als petits esportistes creen un ambient absolutament eufòric. L’eufòria es converteix en alegria pels infants i aconsegueix que en el centre de la ciutat, per un dia, la inclusió tingui una manifestació genuïna i autèntica que s’ha escampat com la pólvora.
Després de Barcelona varen seguir més primeres curses adaptades: 02 d’octubre eixample esquerra a Barcelona, 16 d’octubre a Vic i 07 de novembre a Girona. Pel 14 de novembre ja hi ha programada una cursa adaptada a Cerdanyola, el 4 de desembre a Cardedeu i 11 de desembre a Tarragona. I encara n’hi han més organitzant-se.

Gracies als amics de @multicapacitats a Girona no tan sols hem estat dels primers ha organitzar una cursa infantil inclusiva sinó que a més varem posar un llistó molt alt amb una organització excel·lent i 93 participants.

Poques manifestacions d’inclusió poden tenir un caire tan festiu i alegre, on les dificultats amb que conviuen els menuts no els impedeix una gesta èpica com creuar la meta d’una cursa esportiva. Aquesta nova visualització de que amb suports i adaptacions tots ho podem fer tot és un estímul a no perdre més el temps en eliminar qualsevol barrera que impedeixi a una persona amb discapacitat gaudir d’una vida plena amb igualtat de condicions als altres.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios