22.9 C
Pals
Dilluns, 24 juny 2024
- Publicitat -

L’escola Vedruna de Palafrugell organitza una cursa infantil per promoure la inclusió social

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
L'escola Vedruna de Palafrugell organitza una cursa infantil per promoure la inclusió social
Loading
/

L’escola Vedruna de Palafrugell ha organitzat una cursa infantil pel 5 de març a l’Estadi Municipal. Montse Jiménez, directora pedagògica del centre, ha passat avui pel Supermatí de Ràdio Capital i ha donat més detalls sobre aquesta activitat.

Segons la directora, aquesta és una cursa organitzada pels propis alumnes i un projecte d’aula. La inspiració va sorgir d’altres curses infantils adaptades que s’han fet a Barcelona, Girona o Vic. A partir d’aquí, els alumnes del Vedruna han dissenyat aquesta cursa partint d’un treball a l’aula de conscienciació sobre la inclusió, d’entesa de la problemàtica i de la necessitat de treballar per uns espais més inclusius.

La cursa tindrà “diferents modalitats” perquè hi ha nens i nenes amb “diferents qualitats”. Jiménez també ha explicat que no tindrà un caràcter competitiu, sinó d’inclusió de la diversitat i de l’esport. D’aquesta manera, també hi haurà diferents tallers que seran a l’Estadi Municipal de Palafrugell juntament amb la cursa, com per exemple, pintar cares.

Segons Montse Jiménez, és important col·laborar en aquesta cursa perquè és important conscienciar tota la societat, des dels més petits als més grans, sobre la inclusió i la sostenibilitat, per crear un entorn més digne per a tots i totes. En aquesta línia, la directora pedagògica ha afirmat que estan molt contents per la rebuda que ha tingut aquesta iniciativa a l’Ajuntament de Palafrugell, que ha cedit els espais necessaris per fer-la, i també per part del Club d’Atletisme Palafrugell. També estan molt satisfets pel ressò que ha tingut la cursa i pels voluntaris i voluntàries que s’han ofert. “És bonic quan la societat respon d’aquesta manera i sembla que anem fent camí cap a entendre que necessitem una societat més inclusiva”, ha remarcat Jiménez.

Per inscriure’s en aquesta cursa està la web del centre vedrunapalafrugell.org; la bio d’Instagram a @pratsdelacarrera; l’email [email protected]; i també es pot trucar a l’escola.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios