Escola Vila-Romà Palamós, nova pavimentació

L’escola Vila-romà encara el procés de preinscripcions del nou curs amb la plena implementació del programa “Magnet”, que permetrà la innovació pedagògica en el camp científic i de la recerca, treballant amb els alumnes del centre temes referents a la salut, l’alimentació o l’exercici físic. La iniciativa es farà també amb una aliança amb l’Hospital de Palamós, on els joves escolars podran accedir a les fonts d’informació sobre aquestes matèries així com als professionals mèdics que les treballen, generant entre els estudiants motivació per la investigació i la recerca. Els nens, de 3 a 12 anys, treballaran en aquest programa en l’assignatura de Medi Natural, centrada en proposta pedagògica que es vol anar estenent, en conceptes i metodologia, a la resta de les assignatures.

El centre va ser l’únic gironí seleccionat el 2018 per a participar durant 4 anys en el programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu”. Ara, amb el procés de preinscripcions del nou curs a la vista, l’escola celebrar aquest dissabte 16 de març una jornada de portes obertes en la qual s’aprofitarà per explicar el programa a les famílies.

El projecte està impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, i que en aquest cas compta amb el suport de l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós. Es va iniciar el mes d’octubre passat en altres escoltes, amb el curs escolar 2018-2019 ja començat, i de cara al curs vinent aquest ja estarà totalment implementat des del primer dia de classe a l’escola Vila-romà. Per a poder aplicar aquest projecte, tècnics de la Fundació Jaume Bofillhan iniciat, en el mateix centre, la formació dels professors de l’escola i faran l’acompanyament constant del desenvolupament d’aquest, durant els quatre anys de vigència.