10.7 C
Pals
Diumenge, 26 Gener 2020

L’Espai Medes de l’Estartit estaria acabat el 2022

La segona fase del projecte ja està en fase de licitació

El més llegit

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

EN DIRECTE – Inundacions i desbordaments pel temporal Gloria al Baix Empordà

Segueix la cobertura en directe de les conseqüències del temporal Gloria al seu pas pel Baix Empordà, amb el riu Ter i el riu Daró desbordats

Canvis al Parc de Sant Julià de Lòria a Calonge

Es canviaran els jocs infantils actuals i també l'equipament esportiu

VÍDEO: El temporal Glòria es menja la sorra de Calella de Palafrugell

Els passejos marítims de molts municipis estan tancats, pel perill de les fortes onades. Un dels casos és el de Calella de Palafrugell, on l'aigua ha arribat fins les cases i s'ha menjat la sorra

Avui, jornada de neteja del litoral palamosí

Es convoca a tothom qui vulgui a partir de les 16h d'aquesta tarda, a la platja del Castell, per netejar la brossa que ha portat el Gloria

L’ajuntament de Torroella de Montgrí vol que l’Espai Medes de l’Estartit estigui acabat el 2022, segons el Diari de Girona. La segona fase del projecte ja està en fase de licitació, amb un import de 813.570 euros i un termini d’execució de cinc mesos. Amb aquesta fase es volen pavimentar i acabar la planta mirador amb els seus accessos, acabar la vorera i tancar la façana nord-oest, i també construir un ascensor. Amb aquesta, queden tres fases per acabar el centre d’interpretació de l’àmbit marí del Parc Natural de Montgrí.

L’objectiu és poder obrir el mirador a l’estiu, un punt d’accés lliure amb una panoràmica del port i les illes Medes i el Baix Ter, i instal·lari uns plafons informatius per explicar l’arxipèlag.

La tercera fase estaria enllestida a principis del 2021, i es desenvoluparien les instal·lacions i es tancaria l’edifici, amb un pressupost de 640.000 euros dels quals 300.000 estaran subvencionats: 200.000 euros dels fons FEDER de la Unió Europea i 100.000 euros de la Diputació de Girona.

La quarta fase és la museïtzació del centre d’interpretació amb una sala d’exposicions permanents i temporals i una zona de recepció, labavos i un bar. Aquesta fase està pressupostada en uns 360.000 euros, i anirà a càrrec del Parc Natural i està previst que acabi el 2022.

La primera fase del projecte va ser la construcció de l’edifici central, en forma de vaixell. En total, l’Espai Medes tindrà 2,2 milions d’euros, dels quals 1,4 milions són subvencionats.

Últimes notícies

El baix-empordanès Enric Auquer guanya el Goya al millor actor revelació

L'actor de Verges Enric Auquer guanya el Goya al millor actor revelació i el dedica a totes les antifeixistes del món.

Primera Llista – 25 gener 2020

Escolta les 40 cançons més importants de la setmana amb en Marc Clapés.

L’aigua de la Bisbal ja torna a ser potable

No hi ha cap mena de contaminació microbiològica: els resultats d’avui són inferiors a 1 NTU

Ràdio Capital lidera la cobertura informativa del pas del temporal Glòria al Baix Empordà

La tasca informativa de Ràdio Capital en la cobertura del pas del Glòria pel Baix Empordà ha comptat amb el favor de l'audiència de tots els nostres canals, superant així tots els rècords assolits anteriorment.

Los Secretos i Coque Malla se sumen al Festival de la Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada presenta el concert de Los Secretos & Coque Malla. Entrades ja a la venda.

Més notícies