13.1 C
Pals
Divendres, 1 desembre 2023
- Publicitat -

L’estiu acaba amb almenys 88 sancions per consum excessiu d’aigua al Baix Empordà

El municipi del Baix Empordà que més sancions ha posat ha estat Begur

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest ha sigut un estiu marcat per l’estat d’alerta màxima per la sequera i les mesures que el Govern va prendre abans de començar l’estiu per tal de fer front al consum excessiu d’aigua de la població. 

Entre les mesures, anunciades el 19 de maig, per fer front a la situació de sequera excepcional, destacava la limitació d’aigua en diferents casos, com l’ompliment de piscines sense sistema de recirculació d’aigua. 

Si la ciutadania no complia amb aquestes mesures adoptades, els ajuntaments tenien la potestat d’aplicar diverses sancions sobre aquells que infringissin el pla de sequera. A més, cal recordar que el consum d’aigua per persona era de 230 litres per dia.   

 

Les dades de multes d’alguns municipis del Baix Empordà

Begur ha sigut un dels municipis de la Costa Brava que ha posat més sancions, un total de 67, segons fonts de l’Ajuntament. L’altre municipi del Baix Empordà que ha multat per consum excessiu d’aigua ha estat Palafrugell, amb un total de 21 sancions al llarg de l’estiu. Segons fonts de l’Ajuntament consultades per Ràdio Capital, una de les sancions va ser al supermercat Aldi i una altra a l’estació de servei Servioil.

A Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, La Bisbal, Calonge i Sant Antoni no hi ha hagut sancions, mentre que a Palamós i Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró tampoc hi ha hagut sancions, però sí advertències.

 

Les valoracions dels alcaldes de Palafrugell i Begur sobre les sancions aplicades

Juli Fernández, l’alcalde de Palafrugell, assegura que “els expedients s’estan duent a tràmit” i que “el govern de Palafrugell segueix treballant pel compliment estricte del pla de sequera”

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós acull l’acte commemoratiu amb motiu del Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí

Palamós s’ha sumat al Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí, que es commemora cada 29 de novembre
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -