12.1 C
Pals
Dimarts, 16 abril 2024
- Publicitat -

L’estudi d’impacte ambiental enterra el dic de 270 metres a la bocana del Port d’Aro proposat inicialment

La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat ha donat el vistiplau a aquesta proposta de modificació efectuada per la nova junta del Club Marítim, sorgida després d’unes eleccions motivades pel rebuig social que despertà la primera reforma proposada

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La nova proposta modifica la part interior del dic d’abric sense tocar la posició del morro actual i canvia l’alineació del contradic a fi d’esmortir l’onatge. Així, el nou contradic gira 41 graus a l’exterior i augmenta la seva longitud en uns 12 metres, fet que provoca que s’hagi de reduir l’esplanada actual dedicada a la vela.

Segons l’estudi d’impacte ambiental encarregat, aquesta proposta és de menor afectació, tant a nivell del medi que l’envolta com el visual, i econòmicament més viable. La seva aplicació, però, no permetrà assolir els objectius inicials del projecte, com ara el foment de la nàutica esportiva, i a més eliminarà part dels amarratges actuals.

El Diari de Girona recull les paraules del president de la Junta del Club Marítim, Vicenç Arqués, sobre el tema, qui diu estar molt satisfet perquè la Generalitat hagi escollit l’opció més respectuosa amb el medi ambient. En declaracions a Ràdio Capital, Arqués situava el següent pas a seguir en les renegociacions amb la Generalitat per garantir la viabilitat econòmica del projecte.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×21

Avui hem tret la bola de cristall per saber què passarà a la Champions amb els nostres experts en...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -