20.3 C
Pals
Dimarts, 27 setembre 2022
- Publicitat -

L’exposició sobre Josep Pallach visita Palafrugell

El nom Pallach porta implícita tota una sèrie de valors lligats a l’educació i al compromís social, més necessaris i actuals que mai en la nostra societat.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
El passat dissabte, es va inaugurar al Museu del Suro, l’exposició “Per l’educació i el compromís social”, dins els actes de commemoració de l’any Josep Pallach. Es tracta d’una exposició itinerant creada per la Fundació Pallach, que rememora la vida i les aportacions del pedagog, mort prematurament als 56 anys d’edat.

L’exposició, que va ser inaugurada per l’alcalde de Palafrugell Josep Piferrer i pel president de la Fundació, Josep Maria Soler, es podrà visitar fins al 28 de febrer de 2021. Durant la inauguració també es va comptar amb la intervenció de Marta Ros, professora ajudant d’en Pallach entre el 1972 i el 1977 i directora ICE-CUG-UAB del 1977 al 1978, que parlarà sobre “Pallach pedagog”.

El nom Pallach porta implícita tota una sèrie de valors lligats a l’educació i al compromís social, més necessaris i actuals que mai en la nostra societat. Professor universitari i, a partir del 1973, director del departament de Ciències de l’Educació de la UAB, les seves idees de política educativa s’emmarcaven en la defensa d’una escola pública, pluralista i compensadora de desigualtats.

En aquesta ocasió, el Museu del Suro aporta a l’exposició una mostra de pintures en dipòsit al fons del Museu des del 2011. Es tracta d’un seguit d’obres donades per diferents artistes contemporanis vinculats a la vila com a capital per a la creació de la Fundació Pallach. Així que per primera vegada s’exposarà de manera conjunta les obres d’artistes com són Modest Cuixart, Costa Sobrepera, Lluís Bruguera, Guillem Rocas, Mercè Lluís, Josep Puig, Rosa Aguiló, Mercè Massa, Cyril Torres o Víctor Dolz.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els investigadors de la Fundació Alive no troben pops adults a les badies de Pals i Roses

Els experts atribueixen la situació, que volen continuar analitzant, al canvi climàtic i als propis cicles de l'espècie
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -