13.9 C
Pals
Divendres, 5 març 2021

L’Hospital de Palamós ha fet prop de 1.300 mediacions l’any 2018

El servei fa 13 anys que funciona i en total s'han realitzat 12.000 mediacions. La voluntat és facilitar la comunicació entre els pacients i els professionals de la salut

El més llegit

MAPA: Com avança la vacunació al Baix Empordà, municipi a municipi

Les campanyes de vacunació segueixen avançant. Aquesta setmana ja s’ha començat a vacunar a ciutadans de més de 80 anys al mateix temps que també s’administren les dosis d’AstraZeneca als docents de menys de 55 anys. Fem un repàs de com està la situació al Baix Empordà.

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

Compartim-nos, cuidem-nos

Des de ja fa un temps, en les trobades casuals amb amics, un tret comú en les converses ja...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El Servei de Mediació de l’Hospital de Palamós ha arribat a les 1.300 trobades entre usuaris i professionals de la salut l’any 2018. Una xifra que deixa entreveure l’èxit que té aquest servei que funciona des de fa 13 anys (2007). Durant tot aquest període s’han realitzat 12.000 mediacions que reforcen, dia a dia, la confiança dels pacients amb els professionals.

El servei es presta en el marc del conveni que té la Fundació Hospital de Palamós i el Consell Comarcal del Baix Empordà amb l’objectiu de facilitar la comunicació i les relacions assistencials entre els professionals de salut i les persones usuàries. Es dirigeix a aquells pacients que són nouvinguts i que no comparteixen la llengua ni la cultura. Alhora poden tenir problemes idiomàtics o bé desconèixer el funcionament del sistema de salut català o el funcionament de l’hospital. 

Les xifres de l’any 2018 són molt bones. I és que s’han desenvolupat un total de 1.293 mediacions, un 6% més que les que es van fer l’any anterior, quan se’n van realitzar 1.215. Això implica que en un mes es fan al voltant de 110 mediacions en l’àmbit hospitalari.

L’usuari que sol rebre la mediació és dona (73%) d’origen marroquí (97%) i en idioma amazigh (68%). L’edat oscil·la entre els 25 i 64 anys (64%) i la mediació es realitza en l’àmbit d’hospitalització (76%), sobretot en les especialitats de ginecologia i obstetrícia (55%).

Una altra dada rellevant és que un 32% de les mediacions es fan en àrab i un 14% es fan a nens entre 0 i 12 anys. Per serveis també destaquen les mediacions prestades al servei de medicina interna (14%) i al servei de pediatria (13%).

Tothom qui ho vulgui pot rebre el servei de mediació. Actualment se centra en dos eixos d’intervenció: la personalitzada, mitjançant mediacions individuals entre els professionals sanitaris i els pacients i l’acollida individual als pacients nouvinguts. A la vegada es treballa de forma coordinada amb el servei de treball social per als aspectes socials i amb el servei d’admissions per als tràmits administratius. El servei pot atendre a usuaris de cultura magribina i bereber i es fa en català, castellà, francès, àrab i amazigh. 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies