10.6 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

L’hospital de Palamós renova el seu equipament d’hemodiàlisi

Els nous monitors que permeten una tècnica més segura que redueix fins al 30% la mortalitat dels pacients de diàlisi

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’hospital de Palamós ha renovat el seu equipament d’hemodiàlisi, consistent en 24 nous monitors, un nou ecògraf i la informatització de la unitat amb un sistema de gestió clínica. Els nous monitors que permeten la hemodiafiltració en línia, una tècnica més segura que redueix fins al 30% la mortalitat dels pacients que reben diàlisi.

La renovació s’ha completat amb el nou ecògraf que permet valorar i monitoritzar l’accés vascular dels pacients i, així, anticipar-se a possibles problemes de trombosi i, en conseqüència, evitar derivacions i visites a l’hospital de referència.

També s’està treballant amb un sistema de gestió clínica que s’integrarà amb tota la informació disponible actualment amb els monitors que no només facilitarà la feina sinó que permetrà minimitzar els errors de prescripció.

L’hemodiàlisi s’utilitza en pacients amb insuficiència renal crònica i que necessiten tractament renal substitutiu que realitzi les funcions de filtrar la sang que normalment realitza el ronyó. La unitat de diàlisi de l’hospital es va crear el 1991 i està formada per deu infermeres, dos auxiliars d’infermeria, un supervisor i quatre nefròlegs. L’any passat es van realitzar gairebé 10.000 sessions a 133 pacients, un 14% més de sessions més que el 2016. D’aquestes, més de la meitat ja van ser amb la tècnica en línia.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una altra victòria èpica del Bisbal Bàsquet

El partit jugat a la pista de l'Andratx va ser molt competit, i els bisbalencs van guanyar-lo per només 2 punts de diferència
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -