10.8 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

Salvem el Crit presenta al·legacions al projecte del camí de Ronda per Cap Roig

L'associació insta a la Fundació La Caixa, propietària dels Jardins de Cap Roig i als Ajuntaments a dialogar sobre el projecte dels jardins

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Salvem el Crit presenta al·legacions al projecte del camí de Ronda per Cap Roig
Loading
/

Salvem el Crit ha presentat al·legacions al pla especial urbanístic (PEU) dels Jardins de Cap Roig. Des de l’associació reclamen l’obertura del camí de ronda i que no sigui un espai privat.

Aquesta setmana l’entitat Salvem el Crit ha fet públiques les al·legacions al Pla Especial Urbanístic dels Jardins de Cap Roig. Des de Salvem el Crit han reclamat l’obertura del camí de ronda, a la zona de ca la Russa. Actualment, l’indret està delimitat per una porta de ferro, com es pot veure a la fotografia.

Portal d'accés a ca la Russa als Jardins de Cap Roig | Imatge de Salvem el Crit
Portal d’accés a ca la Russa als Jardins de Cap Roig | Imatge de Salvem el Crit

Les al·legacions però també han instat a respectar qualsevol element dins de la zona protegida amb el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN). Ho ha explicat el president de l’entitat Salvem el Crit, Josep Piferrer a Ràdio Capital.

Des de l’Ajuntament de Palafrugell encara no s’han pogut estudiar les al·legacions. Tot i això, el regidor d’urbanisme, Jaume Palahí, troba que l’al·legació és totalment correcte.

Des del Govern defensen el projecte inicial del PEU dels Jardins de Cap Roig

El regidor d’urbanisme però ha destacat que aquestes al·legacions ja les tenien presents. Des del govern han defensat que no s’aprovarà el projecte final fins que la Fundació La Caixa, propietària dels Jardins de Cap Roig, se’n faci càrrec.

Palahí però ha explicat que ara per ara ja s’està decidint qui se’n farà càrrec dels trams del camí de Ronda.

Tot i les converses entre el consistori i la propietària dels Jardins de Cap Roig, l’entitat Salvem el Crit ha animat a la Fundació i als Ajuntaments de Palafrugell i de Mont-Ras a dialogar.

El PEU es va aprovar a principis de gener però no es va fer públic fins a finals de mes. Segons el projecte inicial, s’ampliaria la superfície construïda de l’immoble, però per sota terra. La Fundació La Caixa va presentar el projecte i l’Ajuntament de Mont-Ras i de Palafrugell el van aprovar en ple.

El termini per presentar al·legacions i esmenes està a punt d’acabar-se. Ara serà el torn dels consistoris del Baix Empordà d’estudiar les diferents opinions aportades. L’objectiu amb aquestes obres és trencar amb l’estacionalitat dels Jardins. S’espera que les noves instal·lacions serveixin als Jardins de Cap Roig per aportar més activitats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El viatge de les paraules 2×09 – El triangle del corall

En aquest nou capítol del Viatge de les paraules recomanem alguns llibres per Sant Jordi. Ens hi ajuda la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -