11.4 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

L’Institut Català de la Salut denuncia la manca de treballadors socials als CAPs de la província de Girona

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Intersindical-csc alerta que “només hi ha 13 treballadors socials per a 36 CAPs”.

Els ja més de dos anys de pandèmia a causa de la Covid-19 estan suposant un plus de càrrega de feina molt important i els professionals sanitaris es troben cansats, sobretot en l’aspecte psicològic.

El paper dels treballadors socials s’ha convertit en fonamental pels Centres d’Atenció Primària (CAPs) i, segons l’Institut Català de la Salut, el 60% d’aquests no disposen de la cobertura adequada. Segons informa el Diari de Girona, la Intersindical demana que almenys n’hi hagi un per a cada centre. “Ara mateix, hi ha 13 treballadors socials sanitaris per cobrir els 36 CAPs”. A més, existeixen municipis amb “molta complexitat” on només hi ha un professional.

Nou model per substituir els treballadors socials al sistema sanitari

Davant la manca de personal, s’està implementant un nou model per cobrir les necessitats als CAPs, sense tanta dependència dels treballadors socials sanitaris. Aquest va a càrrec de l’ajuntament de cada municipi i, per tant, ja no depèn de l’Institut Català de la Salut. Des de la Intersindical ho veuen com un “greuge”, ja que aquests professionals desenvolupen tasques per les quals no estan especialitzats.

Un altre gran problema són les poques contractacions i la temporalitat d’aquests contractes. Durant tot el 2021 només es van incorporar al sistema sanitari de la regió de Girona quatre treballadors socials. Es demana que aquests comptin amb un contracte indefinit i siguin considerats sanitaris.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El viatge de les paraules 2×09 – El triangle del corall

En aquest nou capítol del Viatge de les paraules recomanem alguns llibres per Sant Jordi. Ens hi ajuda la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -