9.6 C
Pals
Dijous, 28 gener 2021

L’Institut Català del Suro a Palafrugell investiga els beneficis del suro per a la pell

La indústria surera està molt lligada a la província de Girona i a Catalunya es creen un 10% de taps de vins a nivell mundial

El més llegit

Brot de COVID-19 a l’Ajuntament de Calonge: cinc positius a l’àrea de Cultura

L'Ajuntament ha assegurat que el brot està "del tot controlat" i l'atribueixen "especialment com a conseqüència de la tornada de les vacances de Nadal".

Monells, escenari d’una nova sèrie original de Netflix

Durant aquests darrers dies Monells ha estat escenari d'una nova producció original de Netflix. Es tracta del rodatge de 'Los herederos de la Tierra', la continuació de l'èxit 'La catedral del mar', que es va començar a gravar a Barcelona ja fa un parell de mesos. 

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d'obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la urbanització de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni.

La Junta Electoral ordena retirar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament de Palamós

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà ha ordenat retirar les pancartes, llaços, estelades i "altres símbols partidistes" de l'Ajuntament de Palamós.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

L’Institut Català del Suro ha iniciat un projecte amb l’empresa barcelonina Biogründl per trobar quina utilitat cosmètica podrien tenir els principis actius del suro. Segons estudis científics recents, aquests principis actius podrien tenir beneficis per a la pell, i ara el departament de R+D+I del ICSuro investiga la caracterització de les propietats cosmètiques dels subproductes de la industria surera i com minimitzar la contaminació en el mètode d’extracció.

Catalunya és una de les regions on es concentren gran part de les alzines sureres dins de l’estat espanyol, i la província de Girona ha estat molt lligada històricament a la indústria surera. De fet, un 60% dels taps de vi escumós i un 10% dels taps de vins a nivell mundial són creats a Catalunya. Amb aquest nou projecte es vol donar un nou ús al subproducte per aprofitar al màxim la producció del suro, que és un material que pot fer moltes funcions gràcies a la seva elasticitat. A més, les sureres són importats perquè tenen molta capacitat d’absorció del CO2 i un dels objectius estratègics de l’ICSuro és ajudar a millorar la gestió de les sureres de manera que es pugui contribuir al medi ambient.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Life Biorgest inverteix en la millora de la biodiversitat al Baix Empordà i finalitza els treballs demostratius

Les intervencions s’han fet a boscos especialment seleccionats del Parc Natural d’El Montgrí, les Medes i el Baix Ter

Altres notícies