A les portes d’una altra setmana històrica a Catalunya, dedicaré aquest breu espai radiofònic a donar veu a alguna de les propostes que m’han semblat més interessants en els darrers dies. Dissabte, l’Associació d’Editors en Català va llençar a Twitter la campanya #MésqueMaiCultura: Tenim cultura de país, més que mai cultura. Llegeixo que en aquests moments d’incertesa i de malestar, la taquilla dels teatres ja se n’ha ressentit i sembla que alguns grans editors també alerten de la baixa de vendes. Per tant, em sumo a la proposta de reforçar la necessitat de mantenir el nostre sistema cultural, veritable puntal del país.

Diria que les biblioteques públiques no hem tingut devallada de lectors, ans al contrari, sí que percebo aquests dies, des de la Biblioteca de Palafrugell, un increment d’usuaris que ens demanen llibres per evadir-se. O per riure, directament. En aquest sentit, celebro la bona acollida de la primera cita del Club Tom Sharpe, que va tenir lloc dissabte passat i que ens retrobarà el mes de gener, amb Ancestral Vices. Aplicar humor a l’actualitat és un signe d’intel·ligència política que no hem de menystenir. Va ser un privilegi sentir parlar de literatura a la catedràtica Anna Caballé, al nostre escriptor de capçalera, Miquel Martín o a la Rosa Regàs, que va fer interessants aportacions al club.

Així doncs, bibliotecaris i llibreters haurem de tenir bona cura a donar a conèixer iniciatives que ens enlairin una mica. Un exemple, pot ser donar a conèixer la renovadada col·lecció Cuadernos, d’Anagrama, on pensadors com Marina Garcès o Jordi Amat, que han passat recentment per la Biblioteca de Palafrugell, ens donaran pistes per pensar més i millor. Una altra proposta, pot ser incentivar als nostres usuaris a esgotar totes les entrades del Festival Temporada Alta als teatres de l’Empordanet.