14.9 C
Pals
Dilluns, 17 Febrer 2020

Llibreria La Gavina

El més llegit

Ruïnes romanes sota el carrer Girona de Sant Feliu de Guíxols

Gràcies a les excavacions realitzades dins del pla d’obres de renovació de les canalitzacions del carrer Girona de Sant...

L’Empordà dels Maragall

La mort de la riallera i enèrgica amiga Diana Garrigosa m’ha retornat records empordanesos. Tardes a Rupià, passejades prop la mar, converses de matinada. L’he plorada amb llàgrimes agraïdes pel seu exemple de vitalitat, intuïció i caràcter.

Sancionat l’Hotel Hipócrates de Sant Feliu per tancar sense avisar

Inspecció de Treball ha sancionat l'Hotel Hipócrates de Sant Feliu de Guíxols després que al gener tanqués i deixés als treballadors a l'estacada sense poder accedir al subsidi d'atur

La Rua de la Disbauxa, de Pals, inaugura el carnaval a tota la comarca

Centenars de persones es van aplegar aquest dissabte als carrers de Pals per veure en directe la Rua de la disbauxa, un esdeveniment que amb pocs anys s'ha consolidat com l'obertura del carnaval a tota la comarca. 

Ràdio Bisbal ja sona des de l’antic Ajuntament restaurat

Una inversió del consistori bisbalenc de prop de 20.000 € permet les emissions provisionals des de les noves instal·lacions

Hi ha un debat molt interessant sobre si el dia que vam passar a ser consumidors compulsius vam abandonar la nostra condició de ciutadans, i per tant, vam deixar de ser  objecte i subjecte de l’aprofundiment dels drets personals i col·lectius.

Els més optimistes ens conviden a usa la força que ens dona l’haver-nos convertit en consumidors per omplir de principis i valors aquesta condició i determinar a través d’una acció reflexiva i intel·ligent el model comercial, industrial i agrari que volem.

Crec en aquest poder dels valors aplicats al consum. Un consum no compulsiu, un consum probablement més car, però un consum definidor del model de societat que volem.

Aquest cap de setmana no he pogut oblidar el racó de la llibreria La Gavina de Palamós on la meva filla gran, empordanesa de naixement, asseguda d’una manera singular va començar a entusiasmar-se d’aquest interès per ampliar coneixements que, sortosament, no l’ha abandonada mai.

Finalment la Catalina Cargol, inspiradora i instigadora d’aquesta llibreria que ha anunciat que tancarà properament, li va posar un coixí perquè mantingués aquella manera d’asseure’s a terra que encara conserva.

La Catalina i jo parlàvem d’un nou hospital que projectàvem construir. El temps s’escapolia mentre la meva filla buscava el Teo o les Tres bessones, i jo m’emportava Umberto Eco,  Ken Follet, Quim Monzó, Eduardo Mendoza o  Isabel-Clara Simó a casa per quan un temps tranquil que costava de trobar em deixés perdre’m entre altres vides que ensenyen a viure la pròpia vida.

Tot i que he fet alguns actes de promoció de llibres i he recorregut el carrer Major de Palamós per poder entrar en aquesta llibreria que per a mi serà sempre un indret vinculat a l’activisme social dels vuitanta; em sento culpable del seu tancament. La compra instantània des dels nostres dispositius mòbils acabarà amb moltes llibreries com La Gavina i encara que l’olor del llibre quan s’estrena o de les llibreries de vell que sovintejo se’m fan agradables i formen part de la meva banda olfactiva vital, em confesso culpable de deixar-me portar per les presses, d’oblidar-me de la meva pròpia recepta.

Sempre és massa tard quan comencem adonar-nos.

Últimes notícies

Creació d’un memorial a l’Estartit per a una víctima de Germanwings

Fa gairebé cinc anys, el 24 de març de 2015, el vol 4U9525 de la companyia Germanwings es va...

God Save the Queen presentaran el seu nou espectacle al Porta Ferrada

La banda tribut a Queen nº1 del món, God Save The Queen, torna a Porta Ferrada amb 'Champions of the World', un recorregut per tota la carrera de la mítica formació britànica.

Cinc Minuts Més – 17 febrer 2020: Analitzem ‘Crema la nit’ de l’Alfred García

Hem començat la setmana analitzant la lletra de 'Crema la nit' la cançó que uneix Alfred García amb Txarango.

Dolors Bassa surt de la presó per cuidar d’un familiar

L'exconsellera de Torroella de Montgrí ha sortit aquest dilluns per cuidar un familiar durant tres dies a la setmana i vuit hores al dia

Una cinquantena de dones participen en la gravació de “Un violador en tu camino” a Palafrugell

El passat dissabte, mig centenar de dones van participar en la gravació, de la versió en català, de la cançó i performance "Un violador en tu camino" a Palafrugell. L’acte, al que hi van assistir dones de totes les edats, va estar organitzat per l'Espai Dona de Palafrugell i l’àrea de Joventut de l’Ajuntament.

Més notícies