9.6 C
Pals
Dijous, 28 gener 2021

Llibreries en primera línia

Aquest dissabte vaig poder fer una excursió llargament anhelada: un petit tour per les meves llibreries habituals. Ben acompanyada per una filla adolescent i lletraferida, vaig fer una primera escapada postconfinament fins a la llibreria Cucut. Pel camí, oh meravella, vam gaudir dels arrossars que ens emmirallaven un cel primaveral espectacular.

Al Cucut no érem les úniques clientes emmascarades i malgrat que no vam poder reprimir l’abraçada, la Teresa Calabús ens explicava com ha pencat per poder mantenir una llibreria insígnia de la nostra comarca.

Després de fer les respectives compres de llibres, vam pujar de nou al cotxe i vam enfilar cap a l’Escala, flanquejades per unes pomeres fantàstiques que proveeixen els nostres mercats.

Havia vist divendres a Twitter que la Gemma Garcia, llibretera de Vitel·la, havia obert una llibreria prop del mar, però la veritat va superar la previsió i vam procedir a entrar bocabadades a la que no dubto a anomenar la llibreria amb millors vistes del món mundial. La nova Vitel·la de l’Escala es troba a escassos metres de l’aigua, en l’antic local de La Caixa que, com bé és sabut, tenien bona mà en trobar locals. Diria que la Gemma i companyia esperen també que ens hi deixem els estalvis, però en el meu cas, segur que ho faig de més bon grat que en una entitat bancària. El fons de la nova Vitel·la és excepcional, molt be triat i ja al dia de totes les novetats. Es nota que la llibretera-editora domina molt bé el mercat. M’anuncia una bona notícia pels palafrugellencs i fills adoptius: la nova Vitel·la a Palafrugell espera obrir a finals d’aquest mes o a principis dels altres.

Visitem les llibreries, sabem de l’obertura de nous establiments -i fins i tot del cinema de Torroella- i mica en mica, recuperem els nostres bons costums.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios