15.5 C
Pals
Divendres, 22 octubre 2021
- Publicitat -

Lluís Molinas cedeix una gran quantitat de documentació històrica a l’arxiu de Palafrugell

S’hi troba documentació vinculada al teatre, cinema, així com a l’activitat cultural i comercial de la vila des de mitjans del segle passat.

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’Arxiu Municipal de Palafrugell ha rebut un llegat documental històric de part del palafrugellenc Lluís Molinas. Així, el veterà activista cultural ha cedit a la vila tota la documentació que ha anat aplegant al llarg de la seva vida com a periodista i promotor cultural.

Des de l’Arxiu s’ha realitzat un inventari inicial, on es constata que el seu fons documental es divideix en dos grans blocs. El primer amb una gran quantitat de documents relatius a la seva activitat en el món del periodisme, el teatre i el cinema.

I d’altra banda, documents que, amb el pas dels anys, ha salvat literalment de la destrucció, els quals inclouen un període molt ampli i fan referència a aspectes molt variats de Palafrugell com, per exemple, l’urbanisme, l’arquitectura, les transaccions comercials i de propietats, les activitats professionals i particulars, la guerra civil espanyola (1936-1939) o les publicacions periòdiques. Hi destaquen documents de Rosa Laviña Carreras, el fons de la qual ja és a l’Arxiu Municipal de Palafrugell, i documents de palafrugellencs ingressats en camps alemanys de concentració.

Constitueixen aquest fons no solament documents textuals, sinó també documents gràfics (fotografies, cartells, pòsters, etc…).

L’acte d’entrega a l’Arxiu Municipal es va fer el dijous 7 d’octubre a la 1 del migdia.

Lluís Molinas i Falgueras (Palafrugell, 1935) és un activista cultural palafrugellenc que també destaca com a escriptor, periodista, editor, col·leccionista i sobretot, des de l’edat de 18 anys, una persona estretament vinculada al món del teatre amateur de Palafrugell.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Tramuntana moderada i ambient més tardorenc

Inici de divendres amb alguns intervals de núvols que ràpidament donaran lloc a un dia força assolellat i amb Tramuntana que es reforçarà cap a la nit.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -