Lluís Puig: “Estem esperant que Salut validi una ubicació pel nou hospital comarcal”

L'alcalde de Palamós passa per l'estudi de Ràdio Capital per tractar alguns dels temes d'actualitat al municipi, com el nou hospital comarcal, les construccions a la Pineda d'en Gori o els seus plans per a les eleccions del 2023

- Publicitat -

Lluís Puig, alcalde de Palamós, assegura que cal cuidar la qualitat turística, i que per fer això una de les mesures clau és limitar l’accés de vehicles privats al centre comercial del municipi. Ho ha explicat en una entrevista a Ràdio Capital, en què també ha explicat que cal reformar el planejament urbanístic actual i que actualment l’Ajuntament està pendent de la resposta de la Generalitat per tal d’avançar en el projecte del nou hospital comarcal.

L’alcalde de Palamós se suma a la llista d’alcaldes aquest estiu ha passat per l’estudi de Ràdio Capital per tractar els temes d’actualitat al municipi.

Eleccions 2023 i projectes pendents

Quan queden uns vuit mesos per les eleccions municipals del maig vinent, Lluís Puig ja ha fet una primera valoració del seu mandat. Com a projecte realitzat, destaca el camí de ronda de la Pineda d’en Gori, que assegura que ha “acabat agradant a tothom”. En canvi, com a projectes pendents, senyala el nou hospital comarcal. Puig ha explicat que ara mateix estan “esperant resposta del Departament de Salut, que ha de validar alguna de les propostes d’ubicació presentades per l’Ajuntament de Palamós”. Un cop el Departament hagi escollit, encara faltaran vuit anys per veure l’hospital acabat. És per això que l’alcalde explica que esperen poder començar a treballar “el més aviat possible”.

Un altre dels projectes que quedaran pendents quan acabi el mandat és la nova estació d’autobusos, que malgrat “estar treballant a tota marxa”, les obres no estaran acabades el maig vinent.

Lluís Puig no ha aclarit encara si tornarà a ser el candidat d’Esquerra Republicana a les properes eleccions. Assegura que ell en té ganes, però que ho ha de decidir properament el partit.

Urbanisme: Pineda d’en Gori

Pel que fa a l’urbanisme, ara mateix un dels punts calents a Palamós és la Pineda d’En Gori. Allà s’hi han construït ja dos blocs de pisos, i la llicència contempla la construcció d’un tercer. Lluís Puig ha confirmat a Ràdio Capital que l’empresa promotora ha posat un projecte sobre la taula, després que es tombés el primer que van presentar fa uns mesos per no complir amb la normativa del Pla Director Urbanístic.

L’alcalde assegura que no els “agrada” haver de constuir en espais naturals, però que si els projectes s’adapten a la normativa no hi ha res a fer. Davant la possibilitat que es creï el Conservatori del Litoral (previst per l’any vinent, l’organisme de la Generalitat serviria per comprar terrenys naturals i protegir-los), Puig assegura que en són molt partidaris.

Lluís Puig també ha assegurat que, de cares al futur, “cal fer una previsió urbanística de futur que s’allunyi de l’urbanisme que teníem aprovat fins ara. L’equip de govern ara és hereu d’un pla urbanístic aprovat per anteriors equips de govern”.

Turisme

Un altre dels eixos de l’entrevista ha estat el turisme. Després de dos anys de limitacions pandèmiques, aquest 2022 Lluís Puig assegura que ha tornat la normalitat i que “s’acabarà l’estiu amb bones dades”, ja que “s’ha treballat molt i s’ha treballat bé”. Això, però, també implica que hi ha una part de turisme “massiu”, tal com l’ha reconegut l’alcalde. Puig s’ha mostrat d’acord amb el que ja va expressar l’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas, en una entrevista en aquesta emissora: cal implementar mesures per limitar el turisme massiu, ja que cal prioritzar “la qualitat a la quantitat”.

Això, a Palamós, passa per habilitar places d’aparcament allunyades del centre o de primera línia de mar. “Cal buscar fórmules perquè la gent deixi els vehicles privats en zones perifèriques i no al centre comercial”.

- Publicitat -