14 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

Lluís Sais: “Si a la ciutadania li ha de costar més diners l’aigua, no municipalitzarem el servei”

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Lluís Sais: "Si a la ciutadania li ha de costar més diners l'aigua, no municipalitzarem el servei"
Loading
/

En una entrevista als estudis de Ràdio Capital a l’edifici del Mercantil de Palafrugell, l’alcalde de La Bisbal d’Empordà, Lluís Sais (ERC), ha assegurat que estan a l’espera d’un estudi sobre com seria el funcionament del servei de l’aigua si aquest fos municipalitzat i, una vegada n’obtinguin els resultats, afirma que “està plantejat obrir un debat ciutadà i que la gent esculli si vol municipalitzar el servei o no”. Sais, però, s’ha mostrat partidari de treure un concurs per a què una empresa en faci la gestió per un període de cinc anys “si a la ciutadania li ha de costar més diners la factura de l’aigua”.

L’alcalde bisbalenc també ha parlat de l’actual situació de les aigües al municipi, tot just quan fa un any que l’aigua de La Bisbal i Forallac va quedar contaminada. En aquest sentit, Sais ha indicat que “avui dia, ni l’Agència Catalana de l’Aigua ni el Departament d’Agricultura de la Generalitat han trobat l’origen de la contaminació de l’aigua”. Respecte a la solució d’aquesta crisi de l’aigua, ha subratllat que, al setembre, el consistori de la capital del Baix Empordà traurà a licitació la gestió de la planta de Fontanilles: “S’han acordat un conjunt de mesures amb l’Agència Catalana de l’Aigua que haurà de fer l’empresa adjudicatària del concurs: neteja a fons del pou de la planta de Fontanilles, l’obertura d’un nou pou per a què el cabal que tenim no trontolli i la millora de la xarxa d’impulsió d’aigua de Fontanilles a La Bisbal”.

Sobre el pla de seguretat que el consistori bisbalenc va posar en marxa per a evitar ocupacions de pisos, el cap de l’Executiu de La Bisbal ha assegurat que “no patim l’allau que hi havia fa uns mesos”. A més, ha anunciat que estan aconseguint gestionar pisos d’emergència social per a famílies en risc d’exclusió social.

Pel que fa a la modificació del pla de la nova estació d’autobusos després que ho demanés la Generalitat, Lluís Sais ha desvelat que “l’Ajuntament ha fet l’aprovació provisional del pla especial i a la Comissió d’Urbanisme de Girona s’aprovarà aquest nou pla especial a finals de setembre”. Sais també ha revelat a Ràdio Capital que “la Generalitat té previst que la nova estació d’autobusos estigui llesta el setembre de 2018”.

Una qüestió que també s’ha tractat a l’entrevista ha estat les baixes dades de reciclatge al municipi bisbalenc. L’alcalde d’ERC a La Bisbal ha indicat que tenen un estudi per valorar la possibilitat de fer un servei de residus “porta a porta”, malgrat que té “un impacte econòmic molt gran”. Sais també ha instat a arribar al “màxim consens polític” si es decideix implementar aquest nou model de reciclatge, per a evitar “molts canvis en poc temps en cas que en les pròximes eleccions hi hagués un canvi de govern”. El batlle de La Bisbal d’Empordà no ha ocultat, però, que “hi ha regidors que veuen complicat implementar el model abans de final de legislatura”.

En relació a la nova biblioteca comarcal, el republicà opina que “el tema judicial no va ràpid” i dubta que sigui “l’alcalde que inauguri la nova biblioteca comarcal”. En la mateixa línia, Sais ha afirmat que “al setembre, l’antic escorxador ja hauria de funcionar com a biblioteca provisional”.

Per últim, Lluís Sais ha descartat tornar a ser candidat a l’alcaldia de La Bisbal d’Empordà, com ja havia anunciat. En aquest sentit, tampoc ha apostat per cap candidat o candidata ideal per a suplir-lo, ja que creu que “dins d’ERC, hi ha possibles candidats molt adequats”.

Escolta aquí l’entrevista íntegra

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios