9.7 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Lluita contra els nous habitatges a la Cala d’Aiguafreda a Begur

El projecte destinarà 70 hectàrees a la construcció d'habitatges familiars amb el seu jardí en una zona actualment verge

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Lluita contra els nous habitatges a la Cala d'Aiguafreda a Begur
Loading
/

La nova modificació del POUM de Begur no agrada a tothom i els ecologistes lluitaran per evitar que aquest canvi urbanístic tiri endavant. Diferents entitats del territori s’han unit per crear un front comú sota el lema SOS Costa Brava. El seu objectiu és treballar per tots els municipis però ara mateix s’han centrat en la zona de la costa.

El primer projecte que tenen davant és la nova modificació puntual del POUM de Begur i la construcció d’habitatges a la zona de la cala d’Aiguafreda. Amb el front comú volen lluitar contra la destrucció d’espais naturals als municipis i a la costa. Per aquest motiu ja estan estudiant presentar al·legacions a la modificació del POUM begurenc, que des de 1989, ja tenia previst un creixement.

Els ecologistes denuncien que es poden construïr fins a 400 habitatges a la zona de la cala d’Aiguafreda. Un espai actualment verd que es convertiria en un indret de cases de segona residència unifamiliars. Lydia Chaparro, membre d’Ecologistes en Acció.

Una de les altres llicències que permetrà la nova modificació puntual del POUM de Begur és la construcció de tres nous hotels a la zona. Sense deixar de banda que es permetrà reformar un quart que hi ha actualment. Amb aquesta nova oferta hotelera, Ecologistes en Acció creu que s’ampliarà l’efecte crida turística a la zona.

Des de l’entitat han defensat que la zona del projecte de la cala d’Aiguafreda és superior al nucli de Begur. L’augment d’habitatges també creuen que anirà lligat a un increment del trànsit rodat. Denuncien que això afectarà dd manera directe a la flora i a la fauna de la zona. Un problema que no s’ha previst perquè segons l’entitat ecologista “no s’ha fet cap estudi d’impacte ambiental ni paisatgístic“.

POUM de Begur | Cala d'Aiguafreda
Zona d’actuació del POUM de Begur a la Cala d’Aiguafreda | Imatge de Gerard Escaich

Actualment les entitats ecologistes només s’han centrat en la modificació del POUM de Begur. Tot i això, han preguntat per les boies que s’instal·len anualment a la cala d’Aiguafreda. Defensen que ara és moment de lluitar contra la modificació però que les boies també generen un impacte ambiental. Amb l’ampliació dels habitatges preveuen un increment de la demanda de boies i per això destaquen que si cal treballar, ho faran.

Les entitats que s’han unit sota el lema SOS Costa Brava són Salvem el Golfet, Salvem la Pineda d’en Gori, SOS Empordanet, l’ANG, Amics de Tossa, Ecologistes en Acció, els opositors a la MAT i al MidCat, entre d’altres.

Et pot interessar

Loureiro minimitza l’abast de la modificació del POUM d’Aiguafreda

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les Tirita Clown també visitaran els residents de Palamós Gent Gran

La tipologia de residents del centre els permet fer una actuació més personalitzada, atenent a les seves necessitats.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -