8.5 C
Pals
Dimarts, 29 novembre 2022
- Publicitat -

Localitzen i anellen quatre pollets de duc al Baix Empordà, per primera vegada

L’equip de recerca del duc (Bubo bubo) al Baix Empordà, integrat dins el Grup de Natura Sterna, ha localitzat i anellat enguany, per primera vegada, una niada amb 4 polls de duc al Baix Empordà.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El fet de localitzar una parella reproductora amb 4 polls es una dada inèdita al Baix Empordà, amb una mitjana històrica de 2,09 polls per niu. Possiblement la maduresa dels adults reproductors i la seva bona alimentació estan darrera d’aquesta gran notícia.

Els estudis d’aquesta espècie es remunten a l’any 1990, quan es va iniciar el projecte de seguiment. Al llarg d’aquests 21 anys s’han marcat més de 220 polls de duc, i les recuperacions dels exemplars anellats han ajudat a conèixer molts aspectes de la seva biologia reproductiva, de la seva dispersió post juvenil i, sobretot, de les causes de mortalitat més acusades de l’au rapinyaire nocturna més gran d’Europa.
L’equip de recerca, format per 6 persones i amb el suport de la Universitat de Girona, actualment fa el seguiment de 38 territoris a tot el Baix Empordà, si bé anualment no més de 10 o 15 d’aquests territoris acaben sent ocupats i assoleixen la seva reproducció amb èxit. L’alta tassa de mortalitat, deguda sobretot a les electrocucions, l’accidentabilitat a les carreteres, les molèsties o la pèrdua d’hàbitats, entre d’altres causes secundàries, mantenen al duc en un estat poblacional delicat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -