24.1 C
Pals
Diumenge, 29 novembre 2020

L’Oli Cau del Duc, el nou oli elaborat íntegrament al Parc Natural del Montgrí

Aquest projecte ha estat impulsat per 9 productors de la zona i l'oli formarà part de la denominació d'origen protegida DOP Oli de l'Empordà

El més llegit

Activat el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge a la Costa Brava

S'activa també una prealerta del pla per fortes ventades, a més a la Costa Brava, on les onades podran superar els quatre metres

El TSJC conclou que Torroella de Montgrí va vulnerar la llibertat ideològica denegant el permís per a una carpa a C’s

Confirma la sentència del jutjat contenciós 1 de Girona i imposa 2.000 euros de costes processals a l'ajuntament

Onze menors denunciats per organitzar una festa a Platja d’Aro

Els onze menors d'edat, d'entre 14 i 17 anys, van obviar la restricció del confinament perimetral municipal en venir des de Palamós

A la Bisbal d’Empordà, el 60 % dels residus no es reciclen

Cada bisbalenc/a genera una mitjana de 1,4 Kg de residus al dia i en un any la població total...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter s’ha convertit en el primer espai protegit català en què es comercialitzarà oli obtingut d’acord amb certificació de producció integrada, un sistema que treballa perquè els aliments siguin de qualitat “mitjançant mètodes respectuosos amb la salut humana i el medi ambient”.

Un total de 9 productors de la zona han impulsat aquest projecte que ha comptat amb el suport dels reponsables del parc. El projecte també rep l’assessorament tècnic de la Fundació Mas Badia i el Consell Català de la Producció Integrada, i la col·laboració del Parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí.

“Amb aquesta iniciativa es vol fomentar la recuperació i conservació del cultiu tradicional d’oli de la varietat Argudell; generar un producte diferenciat i amb alt valor afegit que doni rendibilitat als productors i potenciar l’aprofitament sostenible dels recursos naturals”, afirmen els impulsors. L’Oli Cau del Duc es comercialitzarà sota la denominació d’origen Oli de l’Empordà.

Actualment s’ha generat una producció de 34.000 kg d’olives i 3.000 litres d’oli en 22 hectàrees. La voluntat és ampliar aquestes xifres, tant pel que fa a producció com a espai: “continuar sumant sinèrgies amb el territori per poder comercialitzar un producte de primer nivell, que sigui rentable i ajudi a preservar els valors naturals del parc”. La producció es distribuirà a partir de la setmana vinent a través de la cooperativa Empordàlia.

El regidor de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Torroella, Marc Calvet, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa empresarial perquè va en la línia de convertir el parc natural en un motor de desenvolupament econòmic, i de preservar l’equilibri entre la preservació i l’explotació dels seus recursos naturals. Espera que el territori es faci seu el producte i anima d’altres productors a afegir-se a la iniciativa.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Robatori a la llar d’infants El Tren Petit de la Bisbal d’Empordà

Els lladres han regirat la segona planta i ara la direcció farà inventari per saber què s'han emportat

Onze menors denunciats per organitzar una festa a Platja d’Aro

Els onze menors d'edat, d'entre 14 i 17 anys, van obviar la restricció del confinament perimetral municipal en venir des de Palamós

La velocitat de transmissió del coronavirus evoluciona a la baixa al Baix Empordà

El risc de rebrot de la COVID-19 en el conjunt del Baix Empordà està per sota dels 300 punts. Tot i que no està...

Primera Llista – 28 novembre 2020

Et presentem les cançons més importants de la setmana amb en Marc Clapés!

Resposta a la Sra. Rosa Regàs en relació a les seves declaracions a Ràdio Capital

Aquestes són unes declaracions que realitza Clàudia Soler i Laborda, actual directora de l’Escola Carrilet de Palafrugell, en nom del recent nou equip directiu,...

Altres notícies