Lourdes Fuentes: “Si no s’acaben les retencions, estic disposada a tancar el poble els diumenges”

- Publicitat -

L’alcaldessa de Santa Cristina d’Aro, Lourdes Fuentes, assegura que hi ha un problema greu amb el trànsit de cotxes que els diumenges tornen cap a Barcelona passant pel centre del municipi, col·lapsant-lo. Assegura que cal buscar respostes, i que si no arriben, es veu disposada a tancar els accessos del poble perquè els cotxes no hi puguin passar. Aquest és només un dels temes d’actualitat que hem tractat amb l’alcaldessa, que ha passat per l’estudi de Ràdio Capital.

Eleccions 2023

L’any que ve Lourdes Fuentes repetirà com a cap de llista d’ERC a Santa Cristina d’Aro. L’actual alcaldessa explica que tot i fer-se unes primàries, no va sortir cap altre candidat. A més, afegeix que han estat uns tres anys complicats i que encara té projectes en ment per si aconsegueix revalidar el seu càrrec, com ara la rehabilitació de l’antic ajuntament.

Dels projectes fets durant el mandat, Fuentes en destaca la nova biblioteca municipal, que ja està en fase d’obres. Per altra banda, assegura que un dels àmbits pendents a Santa Cristina és el de l’habitatge: “Estem estudiant les necessitats que hi ha al municipi i treballant per adquirir un sòl. És un dels reptes que ens falten”.

Turisme

Un altre dels blocs clau de l’entrevista a Lourdes Fuentes és el del turisme. Per una banda, l’alcaldessa ha explicat algunes de les mesures que duen a terme al municipi per a desestacionalitzar la temporada turística, i fer que hi hagi activitats (com ara rutes) durant tot l’any. L’objectiu és donar alternatives al turisme de sol i platja.

Per altra banda, també ha parlat d’una de les grans problemàtiques de Santa Cristina relacionada amb el turisme: l’aglomeració de cotxes que passen pel municipi en direcció a Barcelona. “Això no ens aporta res, només soroll i contaminació”, assegura. Per això, Lourdes Fuentes ha explicat a Ràdio Capital que la setmana passada va tenir una reunió amb el Departament d’Interior per demanar que se solucioni aquesta situació.

Ja s’han instal·lat les primeres mesures, però Fuentes afirma que està disposada a “tancar el poble” si no se soluciona.

Urbanisme i Cala Canyet

Respecte al projecte urbanístic a la urbanització de Rosamar, Lourdes Fuentes explica que s’estan fent passos per portar-lo a aprovació incial. Assegura que hi ha hagut un “malentès” amb les plataformes ecologistes opositores (SOS Costa Brava i SOS Rosamar), ja que creu que el projecte hagués millorat la zona. S’hi vol fer un pàrquing soterrani, amb un hotel de deu habitacions a sobre, i una rambla amb zona verda davant del mar.

Notícies relacionades

SOS Costa Brava, contra al pla de Santa Cristina que preveu un hotel a primera línia de Cala Canyet

- Publicitat -