14.3 C
Pals
Dijous, 23 maig 2024
- Publicitat -

Maite Selva: “El Centre d’interpretació situa Begur com a capital dels indians de Catalunya”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Maite Selva: “El Centre d’interpretació situa Begur com a capital dels indians de Catalunya”
Loading
/

Al Supermatí d’avui hem parlat amb l’alcaldessa de Begur Maite Selva, sobre la nova iniciativa que l’ajuntament del poble està a punt d’inaugurar: el centre d’interpretació d’indians de Catalunya.

El cap de setmana del 3 i 4 de febrer es farà pública aquesta exposició permanent, ubicada al centre cultural Escoles Velles. Segons detalla l’alcaldessa, l’objectiu del centre d’interpretació és donar pes a la cultura dels indians, així com promocionar i potenciar la seva investigació i aportar visitants a Begur durant tot l’any. Es tracta, doncs, d’un centre que vol ajudar a situar el poble com a capital dels indians de Catalunya, oferint difusió del patrimoni històric i investigació. 

Begur destaca pel seu patrimoni indià que el caracteritza dins el Baix Empordà, i amb aquest nou espai vol oferir una experiència immersa als visitants, d’ençà que passava dalt el vaixell durant el viatge a les Amèriques com dins les cases indianes. Tot això, explica Selva, a través d’equipaments i interactius i recursos tecnològics d’actualitat per estimular tots els sentits de l’espectador.

El centre obrirà al públic el 4 de febrer, juntament amb el bateig de dos capgrossos indians, un capità i una cubana, a càrrec del grup de teatre Es Quinze i Les Cubanites de Begur. A partir de l’obertura s’oferiran un munt d’activitats culturals, didàctiques i entretingudes, atractives per a qualsevol edat i durant tot l’any.

El projecte està subvencionat per la Diputació de Girona i amb un cost de 190.000 euros.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios