Maite Selva: “Hem fet molt de camí en la política local, però encara hem de buscar la paritat”

- Publicitat -

Aquest dimecres 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona i a Ràdio Capital els hi volem donar veu. La política municipal i les alcaldies són un món on ser dona molts cops és un repte. Per això, ens ha visitat al Supermatí l’alcaldessa de Begur i alcaldable de Junts per Catalunya a Begur a les pròximes eleccions, Maite Selva.

Maite Selva creu que encara queda molt de camí per fer. Reconeix que equilibrar el nombre de dones i homes en llocs de responsabilitat, com una alcaldia, encara és complicat. Tot i això, explica que les dones tenen moltes altres ocupacions i obligacions, per això es veuen obligades a superar aquest tipus de reptes quan es troben en llocs de responsabilitat com és una alcaldia.

L’alcaldessa relata que s’ha trobat amb situacions, al llarg de la seva carrera política, on s’ha vist infravalorada o tractada de manera diferent pel sol fet de ser dona. Reconeix que ara per ara no és habitual. “No és la tònica general, ni molt menys”, explica Maite Selva, “però a vegades passa”.

Avui dia, al Baix Empordà de les 36 alcaldies existents, només nou les capitanegen dones. Maite Selva explica que alguns candidats i companys d’alcaldia a la comarca els costa donar relleu, sobretot si la substituta ha de ser una dona. Tot i això, les alcaldesses del Baix Empordà estan en contacte entre elles “per fer acompanyament”.

Per entrar en un món com la política, relata Maite Selva, “és complicat, hi ha molt descrèdit”. Tot i això, explica que no té res a veure la política supramunicipal amb la política local. L’alcaldessa de Begur reconeix que en la política municipal, s’ha de treballar moltes hores i saber el què es fa.

Maite Selva és diputada al Parlament de Catalunya per Junts per Catalunya. Si mirem enrere la representació de les dones en aquesta institució, era baixa. Tot i això, amb els anys aquesta tendència ha anat canviant. L’alcaldessa de Begur explica que s’està seguint una molt bona línia per aconseguir la paritat, tant en aquest organisme com en d’altres.

Falten menys de tres mesos per les eleccions municipals del 2023 i els polítics han de complir una llei de paritat a l’hora de configurar llistes municipals. Tot i això, Maite Selva encoratja a les seves companyes a presentar-se com a cap de llista del partit.

- Publicitat -