24.1 C
Pals
Dimecres, 25 novembre 2020

Manifest de les dones de Ràdio Capital amb motiu del dia 8 de març

Les dones de Ràdio Capital parem per demanar la igualtat a la feina, al carrer, a casa, a les relacions interpersonals, a les festes, ...

El més llegit

Desenes de sancions a Palafrugell per saltar-se les restriccions i el toc de queda

La Policia de Palafrugell ha posat desenes de denúncies per saltar-se el toc de queda, per reunir-se més de 6 o per no dur mascareta

Tres detinguts al Baix Empordà per apropiar-se de mòbils comprats a través d’un portal de vendes de segona mà

El xofer d'una empresa de paqueteria es quedava els objectes i els altres dos arrestats els tornaven a posar a la venda

Desapareix un quilo de cocaïna de la comissaria dels Mossos de Sant Feliu de Guíxols

La droga estava dipositada en una caixa forta tancada amb clau i hi tenen accés policies de la comissaria

Salut es planteja nous cribratges de coronavirus al Baix Empordà”

L'objectiu és detectar asimptomàtics entre la població major de 16 anys
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Som conscients que amb un dia a l’any no n’hi ha prou, que els canvis s’han de treballar dia rere dia. Però aquest 8 de març és un bon dia per aturar-nos. Aturar-nos a pensar per després poder reaccionar, ja que tenim molt més a reivindicar que a celebrar.

L’Observatori de la Igualtat de Gènere ha publicat que els últims 2 anys hi ha hagut una repuntada de les denúncies per violència de gènere. De les 16 dones assassinades a Catalunya per la xacra del masclisme entre 2016 i 2018, 4 d’elles havien fet una denúncia prèvia.

El masclisme encara continua assassinant al segle XXI. Però les víctimes mortals són la punta de tot l’iceberg masclista. En la nostra vida quotidiana les dones patim discriminacions masclistes per la simple condició de ser dones. El màrqueting ens sexualitza i ens mostra depenents sempre dels homes. Les dones del col·lectiu LGBTI només les contempla com noies poc femenines o, pel contrari, un atractiu pornogràfic pels homes heterosexuals.

Als mitjans de comunicació i a les posicions de direcció de partits polítics o de les empreses no existeix la paritat de gènere perquè el sostre de vidre fa que només una petita minoria de dones majoritàriament blanques puguin alçar la seva veu i arribar pels seus mèrits professionals a ocupar grans càrrecs de la societat.

Una societat que, tot i que cada vegada més es reivindica feminista, continua exigint majoritàriament que les dones hem d’acomplir cànons de bellesa absurds per ser atractives i que és millor deixar parlar només als homes dels assumptes importants.

Que les dones hem de voler ser mestres, infermeres o perruqueres millor que científiques, presidentes de govern o periodistes esportives. Que hem de tenir parella per després tenir descendència. Que és lògic el rebuig a l’avortament i que ens hem de tapar nosaltres per evitar l’assetjament sexual. Que millor no ser mares solteres, però clar que hem de ser mares i ocupar-nos de les feines domèstiques on els homes ens poden ajudar. Els homes no han d’ajudar a les dones, no han de donar suport al feminisme. Els homes també han de ser feministes. Sense justificacions, sense excuses.

Les dones hem de ser lliures per decidir, però amb les mateixes oportunitats que els homes. El feminisme no vol imposar les dones als homes, sinó que vol equilibrar la balança entre gèneres en tots els àmbits.

Per això, les dones de Ràdio Capital parem per demanar la igualtat a la feina, al carrer, a casa, a les relacions interpersonals, a les festes… volem posar el nostre granet de sorra perquè la supremacia de l’home enfront de la dona s’acabi i tant dones com homes puguem ser tractats en primera instància pel que som, persones. La humanitat i el món els formem tots i està en les nostres mans cooperar per millorar. Cap a una societat igualitària, avui i sempre!

- Publicitat -
Article anteriorMés núvols
Article següent8M
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

The Weeknd denuncia la corrupció dels Grammy

Ahir els premis Grammy van donar a conèixer les nominacions de la pròxima edició i la sorpresa va ser majúscula quan el canadenc The Weeknd no va aparèixer en cap categoria, després d’un 2020 on la seva música ha brillat a tot el món i la seva cançó ‘Blinding lights’, ha aconseguit varis rècords a…

La xarxa fa tendència a Madonna per la mort de Maradona

Twitter ha fet tendència a la cantant Madonna, després que molts usuaris s’hagin equivocat i en comptes de mencionar la mort del futbolista Diego Armando Maradona hagin escrit el nom de la diva del pop. La xarxa ha reaccionat davant d’aquesta confusió i molts usuaris han compartit simpàtiques imatges i alguns mems. El futbolista argentí…

Escolta la cançó contra la violència masclista de Palafrugell, de Ruben Plata

Ruben Plata és un jove músic que els últims anys s’ha fet conegut pels seus vídeos de rap i trap penjats en les xarxes socials

La Fundació Rafael Masó rep el fons documental del pedagog Narcís Masó, creador de l’Escola de S’Agaró

Inclou centenars de libres, publicacions, manuscrits, fotos, correspondència i documentació de l'Escola de S'Agaró i de Narcís Masó

Altres notícies