16.9 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

Marc Vidal (Cat en Comú): “Per mi el monstre és l’element que ha fet que la societat catalana es divideixi”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Marc Vidal (Cat en Comú): "Per mi el monstre és l'element que ha fet que la societat catalana es divideixi"
Loading
/

Marc Vidal ha passat de ser ex-diputat a tancar la llista per la demarcació de Girona de Catalunya en Comú Podem. Al Supermatí l’hem entrevistat per saber què opina de la situació política de Catalunya i quines són les seves expectatives envers les eleccions del 21-D.

Vidal ha explicat que va viure amb profunda tristor aquest 27 d’octubre, quan es va proclamar la República a Catalunya. Ha dit que construir un país és molt difícil i es fa de 30 a 40 anys i que en canvi destruir-lo en unes hores, és molt fàcil. Per això, ha taxat d’irresponsables als partits que han seguit el camí de la unilateralitat i han jugat amb la il·lusió del poble quan sabien que aquesta proclamació portava a l’abisme, i ha qualificat l’aplicació de l’article 155 com una justificació del Partit Popular per aplicar les seves polítiques de dretes.

Vidal ha explicat que hi ha una clara diferenciació de blocs que es presenten a les eleccions: el bloc independentista i el bloc constitucionalista. Ha senyalat que aquests s’han “vestit amb processos identitaris”, apel·lant a les emocions, i “han deixat de banda els processos polítics”. Aquestes identitats, ha dit, estan creant tots els elements per fer-nos pensar que la nostra posició és la bona i la del contrincant, la dolenta.

L’exdiputat d’ICV creu que Catalunya en Comú – Podem es veurà afectada a les urnes si la gent vota per identitats, ja que el seu partit no s’identifica en un bloc concret, sinó que creu que Catalunya està formada per un conjunt d’identitats diverses i ha de seguir sent així. Tot i això, es manté optimista, i creu que la caiguda no serà tan important com auguren les enquestes. Vidal ha dit que qui guanyi tindrà la feina principal de cosir Catalunya socialment per recuperar el pols econòmic que ha tingut sempre el país. Ha explicat com hauria de ser el partit amb el qual Catalunya en Comú hauria de pactar, però no quin és.

Respecte a l’expulsió d’Albano Dante Fachín al capdavant de Podem, ha assegurat que no és producte de la situació convulsa que es viu a Catalunya, sinó de les diferents maneres d’entendre la política dins del partit.

Torna a escoltar l’entrevista sencera: 

 

 

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios