13.2 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Maria Regás: “La confitura que elaborem a Torrent és un producte artesà i vinculat al territori”

Veus de l'Empordà
Veus de l'Empordà
Maria Regás: "La confitura que elaborem a Torrent és un producte artesà i vinculat al territori"
Loading
/

El Museu de la Confitura de Torrent, inaugurat l’any 2004, va néixer inicialment com a un lloc d’experimentació de la seva creadora. Més endavant, va esdevenir un obrador on actualment s’elaboren una gran quantitat de confitures i melmelades gurmet per a tots els gustos.

A més de museu i obrador, abans de la pandèmia de la Covid-19, també s’hi feien cursos de difusió i formació sobre el món de les confitures.

El Museu va obrir les seves portes fa disset anys de la mà de la cuinera Georgina Regàs. Llavors ella tenia setanta anys i ho va fer com a hobbie i de forma gairebé casual.

Fa cinc anys la Maria Regás, que no és familiar de la Georgina Regàs, va assabentar-se també de casualitat que la Georgina se’l volia vendre. La seva família, que sempre ha estiuejat a Calella de Palafrugell, va decidir comprar-lo i mantenir el llegat del Museu.

El que té d’especial el Museu, però, és la gran varietat de sabors dels quals disposen: des dels clàssics de maduixa i fruites de temporada fins a sabors més actuals i potents com el gingebre o confitures picants.

Després de tants anys i tantes confitures elaborades, segueixen havent-hi sabors que encara no s’han provat mai, i de cara al futur volen seguir creant i experimentant.

Amb la Maria Regás al capdavant, el Museu de la Confitura de Torrent seguirà ben viu i creant sabors diferents cada any.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios