19.4 C
Pals
Dilluns, 15 abril 2024
- Publicitat -

Més de 3.200 persones assisteixen al 6è Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Entre l’1 i el 12 d’octubre, més de 3.200 persones han pogut gaudir de la sisena edició del certamen Begur Costa Brava Film Fest i les diferents activitats complementàries. Clara Dato, la directora del festival, ha agraït enormement l’entrega i civisme del públic assistent, que ha respectat en tot moment les mesures de seguretat establertes, i la implicació i col·laboració de l’Ajuntament de Begur.

En aquesta edició, el Coral d’or, el màxim guardó del festival ha sigut atorgat per unanimitat del jurat al film iranià “Cinema Donkey” de Shahed Ahmandlou, que explica en clau còmica les aventures d’un equip de rodatge a l’Iran. El jurat, presidit pel cineasta Xavier-Daniel, ha atorgat més guardons, com el de millor guió per Santiago La Rosa, Ariel Martínez Herrera, Lautaro Núñez de Arco, Luz Orlando Brenan i Santiago Podestá pel film argentí “Tóxico”. En el capítol de millors intèrprets, el guardó a la millor interpretació  femenina ha estat per a Juliette Binoche per “La bonne épouse”, i a la millor
interpretació masculina per a Guillermo Francella a la pel·lícula “El robo del siglo”.

Així mateix, el llargmetratge d’Ariel Winograd, “El robo del siglo’”, s’ha emportat el premi Begur Costa Brava a la millor producció de l’Amèrica Llatina. Pel que fa al premi Nins a la millor producció per a nens i nenes, aquest ha estat pel film nord-americà ‘Tricked’ dirigit per Suhn Young Chung, Mengyouan (Cherry) Guo i Naicheng Liu.

L’alcaldessa de Begur, Maite Selva, ha celebrat l’èxit d’enguany del certamen: “Enhorabona a tots els premiats per les grans propostes presentades al festival. Agraeixo l’esforç de l’organització, participants i públic per haver contribuït a viure una reeixida sisena edició”.

Per últim, el 6è Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava ha volgut homenatjar la recentment desapareguda actriu Rosa Maria Sardà atorgant-li el premi honorífic, que va recollir en el seu nom l’actriu Mercè Pons.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Govern afegeix Begur, Calonge, Platja d’Aro, Pals Santa Cristina i Torroella a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer

La Generalitat de Catalunya ha ampliat significativament la llista de zones tensionades en resposta a l'escalada dels preus del lloguer, incloent-hi ara Begur, Calonge, Platja d'Aro, Pals, Santa Cristina i Torroella de Montgrí. Anunciat per la consellera de Territori, Ester Capella, des de la Val d’Aran, aquesta nova inclusió porta el total a 271 municipis catalans on es podran aplicar controls sobre els lloguers.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -