23.5 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Més de 4.800 persones participen en les activitats organitzades per la Biblioteca de Palafrugell

Un total de 185 activitats que tenen la voluntat d'oferir la lectura i la cultura a tots els públics del municipi

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’any 2018 ha estat un bon any per la Biblioteca de Palafrugell. Es van organitzar un total de 185 activitats en les que hi van participar més de 4.800 persones. Joan Soler, director de la Biblioteca, ha fet balanç de les xifres de l’any passat i ha afirmat que s’esforcen cada dia per continuar donant una oferta lectora i cultural molt diversa i adreçada a tots els públics, ja siguin infants, joves o adults.

A més a més d’aquestes bones xifres de les activitats, la Biblioteca rep cada dia la visita, d’aproximadament, de 300 persones per fer consultes del seu fons o bé per agafar documents en préstec. Al llarg de l’any passat, es van deixar en préstec uns 37.000 documents, dels quals 27.400 són llibres i publicacions i 7.600 són continguts audiovisuals. Una dada rellevant a tenir en compte és que durant els mesos de juliol i agost es van realitzar més de 500 préstecs de llibres i revistes al Biblioplatja de Tamariu, una iniciativa que vol promoure la lectura durant els mesos d’estiu en un espai distès com és la platja.

De la varietat d’activitats que es fan a la Biblioteca del municipi, destaquen les 15 sessions d’hores del conte pels més petits, els 31 clubs de lectura de temàtica diversa i les més de 35 xerrades i presentacions de llibres de divulgació, narrativa i coneixement. Es va reforçar també l’horari de les visites guiades i les formacions d’usuaris per a públic adult i escolar per tal de donar més opció als visitants. En total es van realitzar unes 57 visites guiades anuals pel personal de la Biblioteca i que van comptar amb la participació d’unes 1.400 persones de totes les edats.

Però l’equipament no només ofereix els serveis anteriorment esmentats, sinó que també té propostes més singulars i que són molt exitoses entre el públic. És el cas del club de matemàtiques, les sessions de psicologia en positiu, els tallers de mòbils i smartphone o les trobades de Filosof-art pel públic adult. Pels més petits, els tallers d’art Art-atac, els tallers de manualitats o les sessions del projecte Nascuts per llegir per a pares i mares amb nadons de 0 a 3 anys; sense oblidar, les activitats artístiques del projecte arteca.

Totes aquestes bones xifres s’acompanyen de l’assoliment dels 18.700 carnets, que engloben públic infantil, jove, adult i entitats i que permet la utilització de tots els serveis de la biblioteca i els serveis de la xarxa del sistema de lectura pública de Catalunya. La Biblioteca de Palafrugell tanca un 2018 d’èxits que espera repetir de cara al 2019.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El millor Girona espera al Madrid

El conjunt blanc-i-vermell no vol despertar del somni que està vivint en aquest començament de temporada. Líders en solitari gràcies als gols de Dobvyk i Eric García a Vila-real en la jornada intersetmanal, demà dissabte arriba el Madrid a Montilivi.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -